Τεχνολογία οίνου – Making good wines

Γενικές Πληροφορίες

Γλώσσα προγράμματος: Ελληνική

Διάρκεια: 55 διδακτικές ώρες, (2,2 ECVET)

Μέθοδος Εκπαίδευσης: εξ αποστάσεως (e-learning) εξολοκλήρου μέσω ασύγχρονης εκπαίδευσης

Επιστημονικός Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Γεώργιος Κοτσερίδης (Καθηγητής Οινολογίας στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών)

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

  • Γεωπόνους
  • Πτυχιούχους θετικών επιστημών
  • Εργαζόμενους σε οινοποιεία
  • Φοιτητές παρεμφερών ειδικοτήτων
  • Πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
  • Επαγγελματίες  του κλάδου της οινολογίας και της οινοποίησης

Εκπαιδευτικοί – μαθησιακοί στόχοι προγράμματος:

Οι σπουδαστές:

  • να εκπαιδευτούν στα βασικά στάδια λευκής, ερυθρής και ερυθρωπής οινοποίησης.
  • να αποκτήσουν γνώσεις πάνω στην εφαρμογή σύγχρονων και καινοτόμων οινολογικών πρακτικών και το αντίκτυπο αυτών στην ποιότητα των οίνων.
  • να αποκτήσουν την ικανότητα της ολοκληρωμένης διαχείρισης της διαδικασίας οινοποίησης σχετικά με τους τύπους των οίνων.

Βασικές Πληροφορίες

Επιστημονική ομάδα:

Επιστημονικός Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Γεώργιος Κοτσερίδης. Καθηγητής Οινολογίας στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στο πρόγραμμα διδάσκουν επίσης καθηγητές από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, όπως ο Γιάννης Παρασκευοπουλος, ο οποίος έχει εκπαιδεύσει το μεγαλύτερο μέρος των σημερινών οινολόγων που επανδρώνουν τα περισσότερα οινοποιεία της χώρας.

Υποχρεώσεις εκπαιδευόμενων/Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης

Για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα πρέπει:

  • να έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία την τελική εξέταση, η οποία θα περιλαμβάνει ερωτήσεις αντιστοίχισης, ορθών απαντήσεων, πολλαπλής επιλογής ή αληθούς/ψευδούς δήλωσης.
  • να έχουν καταβάλει το σύνολο των διδάκτρων.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος απονέμεται στους συμμετέχοντες Πιστοποιητικό Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης, το οποίο εκδίδεται από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του ΓΠΑ.

 

Τεχνολογία οίνου – Making good wines

Αναλυτικά

Τεχνολογία οίνου – Making good wines

Εκπαιδευτές

--
--
PHD
Ο Γιάννης Παρασκευόπουλος έχει εκπαιδεύσει το μεγαλύτερο μέρος των σημερινών οινολόγων που επανδρώνουν τα […]
2105294719
ykotseridis@aua.gr
Καθηγητής
Ο Δρ Γιώργος Κοτσερίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1969. Ζει στην Αθήνα και εργάζεται […]
 800 €
Γενικές Πληροφορίες
Αναλυτικά
Εκπαιδευτές
Ημερομηνίες - Διάρκεια
Έναρξη Προγρ:
Erly Entry:
Λήξη Εγγραφών: 15-02-2022
Διάρκεια: 3 μήνες
55 Ώρες
Χαρακτηριστικά
ECTS: 2.2
Γλώσσα:  
Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Το ΚΕΔΙΒΙΜ αποτελεί Μονάδα του ΓΠΑ, που εξασφαλίζει το συντονισμό και τη διεπιστημονική συνεργασία στην ανάπτυξη προγραμμάτων επιμόρφωσης, συνεχιζόμενης εκπαίδευσης, κατάρτισης και εν γένει δια βίου μάθησης, με βάση το εθνικό και ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο για τη Δια Βίου Μάθηση
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Μετάβαση στο περιεχόμενο