Η Δρ Αικατερίνη Κανδυλιάρη είναι μέλος ΕΔΙΠ του Εργαστηρίου Χημείας και Ανάλυσης Τροφίμων του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Απέκτησε το πτυχίο της στη Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2009) και το διδακτορικό της στη Χημεία Τροφίμων στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2019). Η Αικατερίνη από το 2015 έχει εργαστεί σε πολλά εθνικά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα που υλοποιούνται από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2015-σήμερα), το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2016-2018), το Πανεπιστήμιο Yale (2018-2019), το Ινστιτούτο Prolepsis (2019-2022) και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου (2020-σήμερα). Κατά τη διάρκεια της έρευνάς της έχει διερευνήσει το θρεπτικό περιεχόμενο τροφίμων και υποπροϊόντων τροφίμων, τη βιοδιαθεσιμότητα και τη βιοδραστικότητα των συστατικών τροφίμων in vitro και in vivo, τη θρεπτική αξία των φυτικών και ζωικών υποπροϊόντων και τους τρόπους χρήσης των υποπροϊόντων για την παραγωγή καινοτόμων λειτουργικών τροφίμων. Είναι συν-συγγραφέας 10 ερευνητικών εργασιών σε διεθνή περιοδικά και 15 πρακτικών διεθνών συνεδρίων.







