Λάμπρος Σακκάς

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Δρ. Λάμπρος Σακκάς είναι Κτηνίατρος, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην «Ποιότητα
και Ασφάλεια Τροφίμων» και διδάκτορας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο γνωστικό
αντικείμενο είναι η «Επιστήμη και Τεχνολογία Γαλακτοκομικών Προϊόντων». Η
επαγγελματική του εμπειρία αφορά την έρευνα τροφίμων ζωικής προέλευσης, με έμφαση
στις εργαστηριακές αναλύσεις και την ανάπτυξη καινοτόμων γαλακτοκομικών προϊόντων και την απέκτησε ως μέλος της ερευνητικής ομάδας εννιά ερευνητικών προγραμμάτων, ενός του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενός του Πανεπιστημίου Wageningen της Ολλανδίας και επτά του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Την τελευταία δεκαπενταετία δραστηριοποιείται στο πεδίο της Γαλακτοκομίας
και της Τυροκομίας. Έχει διδάξει ως Εντεταλμένος Διδάσκων και έχει αναπτύξει
εκπαιδευτικό υλικό για το προπτυχιακό μάθημα «Τεχνολογία Γάλακτος ΙΙ –
Τυροκομία» και τα μεταπτυχιακά μαθήματα «Ειδική
Τυροκομία», «Οργανοληπτικός Έλεγχος Γαλακτοκομικών Προϊόντων» και «Ανάπτυξη
Γαλακτοκομικών Προϊόντων» του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του
Ανθρώπου του Γ.Π.Α. Είναι συν-συγγραφέας 17 άρθρων διεθνών
επιστημονικών περιοδικών με κριτές και 24 παρουσιάσεων και ανακοινώσεων, από τις
οποίες οι 15 σε διεθνή και οι 9 σε εθνικά επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες.

Θεματικά Πεδία

  • 401. Τεχνολογία Τροφίμων

Προγράμματα

500

Τυροκομία: Επιστήμη και Τέχνη

Μάιος 2025
Λήξη Εγγρ.: 21-05-2025
ECVET: 2
Λάμπρος Σακκάς
Phd
lasakkas@gmail.com
Το ΚΕΔΙΒΙΜ αποτελεί Μονάδα του ΓΠΑ, που εξασφαλίζει το συντονισμό και τη διεπιστημονική συνεργασία στην ανάπτυξη προγραμμάτων επιμόρφωσης, συνεχιζόμενης εκπαίδευσης, κατάρτισης και εν γένει δια βίου μάθησης, με βάση το εθνικό και ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο για τη Δια Βίου Μάθηση
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Μετάβαση στο περιεχόμενο