Ο Δρ. Λάμπρος Σακκάς είναι Κτηνίατρος, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην «Ποιότητα
και Ασφάλεια Τροφίμων» και διδάκτορας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο γνωστικό
αντικείμενο είναι η «Επιστήμη και Τεχνολογία Γαλακτοκομικών Προϊόντων». Η
επαγγελματική του εμπειρία αφορά την έρευνα τροφίμων ζωικής προέλευσης, με έμφαση
στις εργαστηριακές αναλύσεις και την ανάπτυξη καινοτόμων γαλακτοκομικών προϊόντων και την απέκτησε ως μέλος της ερευνητικής ομάδας εννιά ερευνητικών προγραμμάτων, ενός του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενός του Πανεπιστημίου Wageningen της Ολλανδίας και επτά του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Την τελευταία δεκαπενταετία δραστηριοποιείται στο πεδίο της Γαλακτοκομίας
και της Τυροκομίας. Έχει διδάξει ως Εντεταλμένος Διδάσκων και έχει αναπτύξει
εκπαιδευτικό υλικό για το προπτυχιακό μάθημα «Τεχνολογία Γάλακτος ΙΙ –
Τυροκομία» και τα μεταπτυχιακά μαθήματα «Ειδική
Τυροκομία», «Οργανοληπτικός Έλεγχος Γαλακτοκομικών Προϊόντων» και «Ανάπτυξη
Γαλακτοκομικών Προϊόντων» του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του
Ανθρώπου του Γ.Π.Α. Είναι συν-συγγραφέας 17 άρθρων διεθνών
επιστημονικών περιοδικών με κριτές και 24 παρουσιάσεων και ανακοινώσεων, από τις
οποίες οι 15 σε διεθνή και οι 9 σε εθνικά επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες.


