Θεοφύλακτος Μασούρας

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Δρ. Θεόφιλος Μασούρας είναι Διδάκτορας του Université de Technologie de
Compiègne Γαλλία. Έχει περισσότερα από 35 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της επιστήμης
και τεχνολογίας γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων, με έμφαση τη
μελέτη της αυθεντικότητας και της γεωγραφικής προέλευσης των γαλακτοκομικών
προϊόντων, την επίδρασης της διατροφής των ζώων στα χαρακτηριστικά των προϊόντων
και τον χαρακτηριστικό βιολογικών γαλακτοκομικών προϊόντων και
προϊόντων γεωγραφικών ενδείξεων (ΠΟΠ, ΠΓΕ). Έχει συμμετοχή είτε ως επιστημονικός υπεύθυνος ή ως ερευνητής σε περισσότερα από 40 εθνικά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα.
Συνεργάζεται στενά με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς (Υπουργείο
ΑΑ&Τ, ΕΦΕΤ, ΕΛΓΟ, Τοπική Αυτοδιοίκηση, παραγωγικούς φορείς κ.α.). Υπήρξε μέλος του
Επιστημονικού Συμβουλίου Ελέγχου Τροφίμων του ΕΦΕΤ, των επιτροπών για την
αναμόρφωση της νομοθεσίας και του
Κανονισμού Ελληνικού Σήματος στα προϊόντα γάλακτος και Υπεύθυνος για τη σύνταξη
φακέλου κατοχύρωσης του
«Ελληνικού γιαουρτιού» σαν προϊόν ΠΓΕ. Scopus 6505958100, h-index: 20.

Θεματικά Πεδία

  • 401. Τεχνολογία Τροφίμων

Προγράμματα

500

Τυροκομία: Επιστήμη και Τέχνη

Μάιος 2025
Λήξη Εγγρ.: 21-05-2025
ECVET: 2
Θεοφύλακτος Μασούρας
Καθηγητής
theomas@aua.gr
2105294675
Το ΚΕΔΙΒΙΜ αποτελεί Μονάδα του ΓΠΑ, που εξασφαλίζει το συντονισμό και τη διεπιστημονική συνεργασία στην ανάπτυξη προγραμμάτων επιμόρφωσης, συνεχιζόμενης εκπαίδευσης, κατάρτισης και εν γένει δια βίου μάθησης, με βάση το εθνικό και ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο για τη Δια Βίου Μάθηση
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Μετάβαση στο περιεχόμενο