Η Δρ. Αικατερίνη Μοσχοπούλου είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Εργαστήριο
Γαλακτοκομίας του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφή του Ανθρώπου του
ΓΠΑ. Είναι απόφοιτος και διδάκτορας του Γ.Π.Α. και κάτοχος M.Sc.
(Πανεπιστήμιο Reading, Αγγλία). Η διδακτική, ερευνητική και συγγραφική της
δραστηριότητα έχει διάρκεια >35 ετών και αφορά την Επιστήμη και Τεχνολογία
Γάλακτος. Έχει ενεργό συμμετοχή σε 18 ερευνητικά προγράμματα σε συνεργασία με
άλλους ερευνητικούς φορείς και με γαλακτοκομικές επιχειρήσεις. Το συγγραφικό της
έργο αποτελείται από 36 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά με κριτές (h-index 17), 7
κεφάλαια σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά βιβλία και 4 παρουσιάσεις/ανακοινώσεις
σε διεθνή και εθνικά συνέδρια με αντικείμενο τα ένζυμα πήξης του γάλακτος, την
τεχνολογία τυριών, γιαουρτιού και παγωτού, την εφαρμογή της τεχνολογίας μεμβρανών
στην επεξεργασία του γάλακτος και του ορού γάλακτος, τη θερμική επεξεργασία
γάλακτος, την εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων επεξεργασίας σε γάλα και γαλακτοκομικά
προϊόντα και την ανάπτυξη νέων προϊόντων. Είναι κριτής επιστημονικών άρθρων στο και
μέλος ομάδων.


