Αικατερίνη Μοσχοπούλου

Σύντομο Βιογραφικό

Η Δρ. Αικατερίνη Μοσχοπούλου είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Εργαστήριο
Γαλακτοκομίας του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφή του Ανθρώπου του
ΓΠΑ. Είναι απόφοιτος και διδάκτορας του Γ.Π.Α. και κάτοχος M.Sc.
(Πανεπιστήμιο Reading, Αγγλία). Η διδακτική, ερευνητική και συγγραφική της
δραστηριότητα έχει διάρκεια >35 ετών και αφορά την Επιστήμη και Τεχνολογία
Γάλακτος. Έχει ενεργό συμμετοχή σε 18 ερευνητικά προγράμματα σε συνεργασία με
άλλους ερευνητικούς φορείς και με γαλακτοκομικές επιχειρήσεις. Το συγγραφικό της
έργο αποτελείται από 36 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά με κριτές (h-index 17), 7
κεφάλαια σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά βιβλία και 4 παρουσιάσεις/ανακοινώσεις
σε διεθνή και εθνικά συνέδρια με αντικείμενο τα ένζυμα πήξης του γάλακτος, την
τεχνολογία τυριών, γιαουρτιού και παγωτού, την εφαρμογή της τεχνολογίας μεμβρανών
στην επεξεργασία του γάλακτος και του ορού γάλακτος, τη θερμική επεξεργασία
γάλακτος, την εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων επεξεργασίας σε γάλα και γαλακτοκομικά
προϊόντα και την ανάπτυξη νέων προϊόντων. Είναι κριτής επιστημονικών άρθρων στο και
μέλος ομάδων.

Θεματικά Πεδία

  • 401. Τεχνολογία Τροφίμων

Προγράμματα

500

Τυροκομία: Επιστήμη και Τέχνη

Μάιος 2025
Λήξη Εγγρ.: 21-05-2025
ECVET: 2
Αικατερίνη Μοσχοπούλου
Αναπλ. Καθηγήτρια
catmos@aua.gr
2105294680
Το ΚΕΔΙΒΙΜ αποτελεί Μονάδα του ΓΠΑ, που εξασφαλίζει το συντονισμό και τη διεπιστημονική συνεργασία στην ανάπτυξη προγραμμάτων επιμόρφωσης, συνεχιζόμενης εκπαίδευσης, κατάρτισης και εν γένει δια βίου μάθησης, με βάση το εθνικό και ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο για τη Δια Βίου Μάθηση
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Μετάβαση στο περιεχόμενο