Η Δρ. Γκόλφω Μοάτσου είναι Καθηγήτρια του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και
Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο γνωστικό
αντικείμενο της Γαλακτοκομίας [https://orcid.org/0000-0001-5803-0809, Scopus
AI: 6602591452].
Η ερευνητική και διδακτική της δραστηριότητα στο πεδίο έχει
διάρκεια >35 έτη. Ενδεικτικά, αφορά την λεπτομερή σύσταση και τις ιδιότητες
διαφορετικών ειδών γάλακτος και των προϊόντων τους, την επίδραση των
επεξεργασιών στα χαρακτηριστικά των γαλακτοκομικών τροφίμων, την
Τυροκομία -επεμβάσεις, φυσικοχημικές και βιοχημικές διεργασίες, παράγοντες
και εξέλιξη της ωρίμασης-, τη μελέτη και αξιοποίηση ορών και παραπροϊόντων,
την ανάπτυξη προϊόντων -κυκλικά γαλακτοκομικά προϊόντα, βελτίωση
διατροφικών και λειτουργικών χαρακτηριστικών-.
Το συγγραφικό της έργο αποτελείται από 77 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά Περιοδικά SCI και
Βιβλία (h-index 24), 3 σε εθνικά Περιοδικά, >50 ανακοινώσεις σε επιστημονικά συνέδρια, 15 παρουσιάσεις σε εθνικές επιστημονικές εκδηλώσεις, ένα ελληνικό σύγγραμμα Γαλακτοκομίας και πολυάριθμο εκπαιδευτικό υλικό διαφόρων κατηγοριών. Έχει συμμετοχή σε 17 ερευνητικά προγράμματα στο πεδίο της Γαλακτοκομίας που έχουν χρηματοδοτηθεί από διάφορες δημόσιες
ανταγωνιστικές δράσεις και ιδιωτικές επιχειρήσεις. Είναι Associate Editor στο Περιοδικό Small Ruminant Research (Elsevier), Μέλος του Συμβουλίου Έκδοσης των διεθνών επιστημονικών Περιοδικών Journal of Dairy Research (Cambridge University Press), International Dairy Journal (Elsevier) και Foods (Mdpi). Είναι
Κριτής >230 άρθρων και Επισκέπτης Εκδότης 6 τευχών διεθνών επιστημονικών Περιοδικών SCI.


