Ελιά και Ελαιόλαδο: Eκπαίδευση στη γευσιγνωσία και στις χημικές αναλύσεις (Β’ Κύκλος)

Γενικές Πληροφορίες

Γλώσσα προγράμματος: Ελληνική

Διάρκεια: 120  διδακτικές ώρες, 4 μήνες (4,8 ECTS)

Μέθοδος Εκπαίδευσης: Μικτή

Επιστημονικός Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο κ. Ευστάθιος Πανάγου (Καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου  Αθηνών)

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να ενισχύσουν τις γνώσεις και δεξιότητές τους γύρω από τη γύρω από τη γευσιγνωσία, τον ποιοτικό έλεγχο και τη τεχνολογία μεταποίησης και χημείας της επιτραπέζιας ελιάς και ελαιόλαδου ελιάς και ελαιόλαδου.

Ενδεικτικά, στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν:

  • Επαγγελματίες του αγροτουριστικού τομέα όπως αγρότες, παραγωγοί και μεταποιητές ελιάς και ελαιόλαδου, επαγγελματίες εστίασης, εργαζόμενοι σε τουριστικά επαγγέλματα
  • Εργαζόμενοι σε αναλυτικά εργαστήρια
  • Άνεργοι που θα ήθελαν να ασχοληθούν με την παραγωγή και μεταποίηση της επιτραπέζιας ελιάς και του ελαιόλαδου
  • Φοιτητές και απόφοιτοι ειδικοτήτων σχετικών με Γεωπονία, Επιστήμη Τροφίμων, Διατροφή, Μαγειρική κ.α

 

Εκπαιδευτικοί – μαθησιακοί στόχοι προγράμματος:

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, ο/η επιμορφούμενος/η θα είναι σε θέση να:

  • Εφαρμόζει τις τεχνικές γευσιγνωσίας της επιτραπέζιας ελιάς και του ελαιόλαδου με βάσει τα πρότυπα του Διεθνούς Ελαιοκομικού Συμβουλίου – IOC (International Olive Council)
  • Αξιολογεί την επιτραπέζια ελιά και το ελαιόλαδο ως προς τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά τους
  • Χρησιμοποιεί τις αρχές των τεχνικών γευσιγνωσίας για την προώθηση των ελληνικών ποικιλιών επιτραπέζιας ελιάς και ελαιόλαδου
  • Εφαρμόζει τις απαιτούμενες αναλυτικές μεθόδους για την αξιολόγηση της ποιότητας της επιτραπέζιας ελιάς και του ελαιόλαδου
  • Αναδεικνύει τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των προϊόντων επιτραπέζιας ελιάς και ελαιόλαδου
  • Αναγνωρίζει τα κριτήρια ποιότητας της επιτραπέζιας ελιάς και του ελαιόλαδου

 

Βασικές Πληροφορίες

Επιστημονική ομάδα:

Επιστημονικός Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο κ. Ευστάθιος Πανάγου, Καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Αθηνών.

Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος είναι η κα. Μαρία Καψοκεφάλου, Καθηγήτρια του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Αθηνών

Στο πρόγραμμα διδάσκουν:

  • Ευστάθιος Πανάγου, Καθηγητής Μικροβιολογίας Τροφίμων
  • Μαρία Καψοκεφάλου Καθηγήτρια Διατροφής του Ανθρώπου
  • Χρυσαυγή Γαρδέλη, Επίκουρη Καθηγήτρια Χημείας Τροφίμων
  • Αθανάσιος Μαλλούχος, Επίκουρος Καθηγητής Ανάλυσης Τροφίμων
  • Αικατερίνη Κανδυλιάρη, ΕΔΙΠ Χημείας Τροφίμων
  • Άρτεμις Παπαντώνη, ΕΤΕΠ Χημείας Τροφίμων
  • Αντώνης Βλασσόπουλος, Μεταδιδακτορικός Ερευνητής, Διατροφή και Δημόσια Υγεία

Υποχρεώσεις εκπαιδευόμενων/Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης

Για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα πρέπει:

  • Να έχουν καταβάλει το σύνολο των διδάκτρων πριν την έναρξη του εκπαιδευτικού προγράμματος.
  • Να έχουν παρευρεθεί με φυσική παρουσία στην πρακτική εκπαίδευση στη γευσιγνωσία επιτραπέζιας ελιάς και ελαιόλαδου και στις μεθόδους ανάλυσης αυτών.
  • Να έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία τις εξετάσεις των διδακτικών ενοτήτων. Για την επιτυχή ολοκλήρωση της κάθε εξέτασης, οι συμμετέχοντες απαιτείται να έχουν συγκεντρώσει βαθμολογία, άνω του 50%.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα λάβουν Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης από το ΚΕΔΙΒΙΜ του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Όσοι συμμετέχοντες δεν ολοκληρώσουν επιτυχώς (π.χ. λόγω μη συμμετοχής στην τελική εξέταση) θα λάβουν Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Κόστος Συμμετοχής / Εκπτωτική Πολιτική

Το κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα είναι 985€ και πρέπει να καταβληθεί σε δύο (2) δόσεις. Η πρώτη δόση των 500€ πρέπει να καταβληθεί κατά την εγγραφή στο εν λόγω πρόγραμμα προκειμένου να κατοχυρωθεί η συμμετοχή και η δεύτερη δόση των 485€ μετά την ολοκλήρωση της 5ης διδακτικής ενότητας.

Όσοι δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα έως τις 03.02.2025 δικαιούνται έκπτωση 10% λόγω πρώιμης εγγραφής (early entry) και κατά την πληρωμή θα πρέπει να καταθέσουν 886€ ευρώ και όχι 985€ (Α’ δόση: 500€ & Β’ δόση: 386€).

Εκπτωτική Πολιτική:
  • Για όσους παρακολούθησαν το πρόγραμμα «Εισαγωγή στη γευσιγνωσία επιτραπέζιας ελιάς και ελαιόλαδου»Έκπτωση 25% – Δίδακτρα 738€ (Α’ δόση: 500€ & Β’ δόση: 238€).
  • Για όσους εγγραφούν στο πρόγραμμα «Γευσιγνωσία επιτραπέζιας ελιάς και ελαιόλαδου (θεωρία και οργανοληπτική δοκιμή)» κατά την ίδια χρονική περίοδοΈκπτωση 50% – Δίδακτρα 492€ (Α’ δόση: 292€ & Β’ δόση: 200€)

Οι εν λόγω εκπτώσεις δεν ισχύουν συνδυαστικά με την πρώιμη εγγραφή.

Οι ενδιαφερόμενοι/ενδιαφερόμενες καταθέτουν το ανωτέρω ποσό στον παρακάτω λογαριασμό, στον οποίο δικαιούχος είναι ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας του ΓΠΑ, αναφέροντας απαραίτητα το όνομά τους και τον κωδικό ΕΛΚΕ του έργου (Κωδικός: 80369).

 

Εθνική Τράπεζα στο λογαριασμό με IBAN GR 2801100400000004001883448

 

Το αποδεικτικό κατάθεσης επισυνάπτεται στην αίτηση που υποβάλλεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Κέντρου Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του ΓΠΑ.

 

Πολιτική επιστροφής χρημάτων

  •  Σε περίπτωση που το πρόγραμμα δεν πραγματοποιηθεί εν μέρει ή συνολικά, θα επιστρέφονται στο ακέραιο οι όποιες πληρωμές έχουν γίνει.
  • Σε περίπτωση που ο εκπαιδευόμενος αποχωρήσει μετά την έναρξη των μαθημάτων και έχει προχωρήσει σε πρόσβαση στο υλικό του προγράμματος μέσω της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης του ΚΕΔΙΒΙΜ/ΓΠΑ, η προκαταβολή δεν επιστρέφετα
  • Σε περίπτωση που ο εκπαιδευόμενος αποχωρήσει πριν την έναρξη των μαθημάτων και δεν έχει προχωρήσει σε πρόσβαση στο υλικό του προγράμματος μέσω της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης του ΚΕΔΙΒΙΜ/ΓΠΑ, δικαιούται να λάβει επιστροφή όλων των διδάκτρων που έχει καταβάλει.

Ελιά και Ελαιόλαδο: Eκπαίδευση στη γευσιγνωσία και στις χημικές αναλύσεις (Β’ Κύκλος)

Αναλυτικά

Ελιά και Ελαιόλαδο: Eκπαίδευση στη γευσιγνωσία και στις χημικές αναλύσεις (Β’ Κύκλος)

Εκπαιδευτές

210 5294410
artpapan@aua.gr
Ε.Τ.Ε.Π.
Η Άρτεμις Παπαντώνη είναι Ειδικό Τεχνικό και Εργαστηριακό Προσωπικό (ΕΤΕΠ) στο Εργαστήριο Χημείας και […]
2105294708
kapsok@aua.gr
Καθηγήτρια
Η Μαρία Καψοκεφάλου είναι Καθηγήτρια στην Διατροφή του Ανθρώπου στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και […]
2105294739
stathispanagou@aua.gr
Kαθηγητής
Ο Ευστάθιος Ζ. Πανάγου είναι καθηγητής στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας και Βιοτεχνολογίας Τροφίμων του Τμήματος […]
--
--
Mεταδιδακτορικός
Ο Δρ. Αντώνης Βλασσόπουλος  είναι ένας μεταδιδακτορικός ερευνητής στη Διατροφή του Ανθρώπου στο Γεωπονικό […]
2105294969
kkandyliari@aua.gr
ΕΔΙΠ
Η Δρ Αικατερίνη Κανδυλιάρη είναι μέλος ΕΔΙΠ του Εργαστηρίου Χημείας και Ανάλυσης Τροφίμων του […]
2105294681
aMallouchos@aua.gr
Επίκουρος Καθ.
O Αθανάσιος Μαλλούχος είναι πτυχιούχος Χημείας (Τμήμα Χημείας, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, 1997), […]
2105294690
agardeli@aua.gr
Επίκουρος Καθ.
H Χρυσαυγή Γαρδέλη είναι Επίκουρος Καθηγήτρια στο Εργαστήριο Χημείας και Ανάλυσης Τροφίμων του Τμήματος […]
 985 €
Γενικές Πληροφορίες
Αναλυτικά
Εκπαιδευτές
Ημερομηνίες - Διάρκεια
Έναρξη Προγρ: Φεβρουάριος 2025
Erly Entry:
Λήξη Εγγραφών: 21-02-2025
Διάρκεια: 4 μήνες
120 Ώρες
Χαρακτηριστικά
ECTS: 4.8
Γλώσσα:  
Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Το ΚΕΔΙΒΙΜ αποτελεί Μονάδα του ΓΠΑ, που εξασφαλίζει το συντονισμό και τη διεπιστημονική συνεργασία στην ανάπτυξη προγραμμάτων επιμόρφωσης, συνεχιζόμενης εκπαίδευσης, κατάρτισης και εν γένει δια βίου μάθησης, με βάση το εθνικό και ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο για τη Δια Βίου Μάθηση
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Μετάβαση στο περιεχόμενο