Εισαγωγή στη γευσιγνωσία επιτραπέζιας ελιάς και ελαιόλαδου (Β΄ Κύκλος)

Γενικές Πληροφορίες

Γλώσσα προγράμματος: Ελληνική

Διάρκεια: 2 ½  μήνες

Μέθοδος Εκπαίδευσης: Εξ αποστάσεως (100% ασύγχρονη εκπαίδευση)

Επιστημονικός Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο κ. Ευστάθιος Πανάγου, Καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου  Αθηνών.

 

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να ενισχύσουν τις γνώσεις τους γύρω από τη γευσιγνωσία ελιάς και ελαιόλαδου.

Ενδεικτικά, στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν:

  • Επαγγελματίες του αγροτουριστικού τομέα όπως αγρότες, παραγωγοί και μεταποιητές ελιάς και ελαιόλαδου, επαγγελματίες εστίασης, εργαζόμενοι σε τουριστικά επαγγέλματα
  • Άνεργοι που θα ήθελαν να ασχοληθούν με την παραγωγή και μεταποίηση της επιτραπέζιας ελιάς και του ελαιόλαδου
  • Φοιτητές και απόφοιτοι ειδικοτήτων σχετικών με Γεωπονία, Επιστήμη Τροφίμων, Διατροφή, Μαγειρική κ.α

Μαθησιακοί στόχοι

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, ο/η επιμορφούμενος/η θα είναι σε θέση να:

  • Κατανοήσει τις βασικές τεχνολογικές αρχές παραγωγής και μεταποίησης της επιτραπέζιας ελιάς και του ελαιόλαδου
  • Αναγνωρίζει τα κριτήρια ποιότητας της επιτραπέζιας ελιάς και του ελαιόλαδου
  • Εξοικειωθεί με τις αρχές γευσιγνωσίας της επιτραπέζιας ελιάς και του ελαιόλαδου με βάσει τα πρότυπα του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας – IOC
  • Χρησιμοποιεί τις αρχές των τεχνικών γευσιγνωσίας για την προώθηση των ελληνικών ποικιλιών επιτραπέζιας ελιάς και ελαιόλαδου
  • Αναδεικνύει τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των προϊόντων ελιάς και ελαιόλαδου
  • Αξιοποιεί τους ισχυρισμούς υγείας και διατροφής για την προώθηση της κατανάλωσης των προϊόντων ελιάς και ελαιόλαδου σύμφωνα με την μεσογειακή διατροφή

 

Επιστημονική Ομάδα

Επιστημονικός Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο κ. Ευστάθιος Πανάγου, Καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου  Αθηνών.

Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος είναι η κα Μαρία Καψοκεφάλου, Καθηγήτρια του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου  Αθηνών

Στο πρόγραμμα διδάσκουν:

  • Ευστάθιος Πανάγου, Καθηγητής Μικροβιολογίας Τροφίμων
  • Μαρία Καψοκεφάλου, Καθηγήτρια Διατροφής του Ανθρώπου
  • Χρυσαυγή Γαρδέλη, Επίκουρη Καθηγήτρια Χημείας Τροφίμων
  • Αθανάσιος Μαλλούχος, Επίκουρος Καθηγητής Ανάλυσης Τροφίμων
  • Αικατερίνη Κανδυλιάρη, ΕΔΙΠ Χημείας Τροφίμων
  • Άρτεμις Παπαντώνη, ΕΤΕΠ Χημείας Τροφίμων
  • Αντώνης Βλασσόπουλος, Μεταδιδακτορικός Ερευνητής, Διατροφή και Δημόσια Υγεία

Υποχρεώσεις εκπαιδευόμενων

Για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα πρέπει:

  • να έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία την εξέταση.
  • να έχουν καταβάλει το σύνολο των διδάκτρων πριν την έναρξη του εκπαιδευτικού προγράμματος

Πιστοποιητικό

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα λάβουν Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης από το ΚΕΔΙΒΙΜ του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Όσοι συμμετέχοντες δεν ολοκληρώσουν επιτυχώς (π.χ. λόγω μη συμμετοχής στην τελική εξέταση) θα λάβουν Βεβαίωσης Παρακολούθησης.

 

Κόστος συμμετοχής 

Το κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα είναι 250 ευρώ και πρέπει να καταβληθεί πριν την έναρξη του προγράμματος προκειμένου να κατοχυρωθεί η συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Όσοι δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα έως τις 11/4/2024 δικαιούνται έκπτωση 20% λόγω πρώιμης εγγραφής (early entry) και κατά την πληρωμή θα πρέπει να καταθέσουν 200€ ευρώ και όχι 250€.

Οι ενδιαφερόμενοι καταθέτουν το ανωτέρω ποσό στον παρακάτω λογαριασμό στον οποίο δικαιούχος είναι ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας του ΓΠΑ, αναφέροντας απαραίτητα το όνομά τους και τον κωδικό ΕΛΚΕ του έργου (80232).

Εθνική Τράπεζα στο λογαριασμό με IBAN GR 2801100400000004001883448

Το αποδεικτικό κατάθεσης επισυνάπτεται στην αίτηση που υποβάλλεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Κέντρου Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του ΓΠΑ.

 

Πολιτική επιστροφής χρημάτων 

  • Σε περίπτωση που το πρόγραμμα δεν πραγματοποιηθεί εν μέρει ή συνολικά, θα επιστρέφονται στο ακέραιο οι όποιες πληρωμές έχουν γίνει.
  • Σε περίπτωση που ο εκπαιδευόμενος αποχωρήσει πριν την έναρξη των μαθημάτων και δεν έχει προχωρήσει σε πρόσβαση στο υλικό του προγράμματος μέσω της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης του ΚΕΔΙΒΙΜ/ΓΠΑ, δικαιούται να λάβει επιστροφή όλων των διδάκτρων που έχει καταβάλει.
  • Σε περίπτωση που ο εκπαιδευόμενος αποχωρήσει μετά την έναρξη των μαθημάτων και έχει προχωρήσει σε πρόσβαση στο υλικό του προγράμματος μέσω της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης του ΚΕΔΙΒΙΜ/ΓΠΑ, η προκαταβολή δεν επιστρέφεται

Εισαγωγή στη γευσιγνωσία επιτραπέζιας ελιάς και ελαιόλαδου (Β΄ Κύκλος)

Αναλυτικά

Εισαγωγή στη γευσιγνωσία επιτραπέζιας ελιάς και ελαιόλαδου (Β΄ Κύκλος)

Εκπαιδευτές

210 5294410
artpapan@aua.gr
Ε.Τ.Ε.Π.
Η Άρτεμις Παπαντώνη είναι Ειδικό Τεχνικό και Εργαστηριακό Προσωπικό (ΕΤΕΠ) στο Εργαστήριο Χημείας και […]
2105294708
kapsok@aua.gr
Καθηγήτρια
Η Μαρία Καψοκεφάλου είναι Καθηγήτρια στην Διατροφή του Ανθρώπου στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και […]
2105294739
stathispanagou@aua.gr
Kαθηγητής
Ο Ευστάθιος Ζ. Πανάγου είναι καθηγητής στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας και Βιοτεχνολογίας Τροφίμων του Τμήματος […]
--
--
Mεταδιδακτορικός
Ο Δρ. Αντώνης Βλασσόπουλος  είναι ένας μεταδιδακτορικός ερευνητής στη Διατροφή του Ανθρώπου στο Γεωπονικό […]
2105294969
kkandyliari@aua.gr
ΕΔΙΠ
Η Δρ Αικατερίνη Κανδυλιάρη είναι μέλος ΕΔΙΠ του Εργαστηρίου Χημείας και Ανάλυσης Τροφίμων του […]
2105294681
aMallouchos@aua.gr
Επίκουρος Καθ.
O Αθανάσιος Μαλλούχος είναι πτυχιούχος Χημείας (Τμήμα Χημείας, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, 1997), […]
2105294690
agardeli@aua.gr
Επίκουρος Καθ.
H Χρυσαυγή Γαρδέλη είναι Επίκουρος Καθηγήτρια στο Εργαστήριο Χημείας και Ανάλυσης Τροφίμων του Τμήματος […]
 250 €
Γενικές Πληροφορίες
Αναλυτικά
Εκπαιδευτές
Ημερομηνίες - Διάρκεια
Έναρξη Προγρ: Μάιος 2024
Erly Entry: 11-04-2024
Λήξη Εγγραφών: 19-05-2024
Διάρκεια: 2.5 μήνες
50 Ώρες
Χαρακτηριστικά
ECTS: 2
Γλώσσα:  
Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Το ΚΕΔΙΒΙΜ αποτελεί Μονάδα του ΓΠΑ, που εξασφαλίζει το συντονισμό και τη διεπιστημονική συνεργασία στην ανάπτυξη προγραμμάτων επιμόρφωσης, συνεχιζόμενης εκπαίδευσης, κατάρτισης και εν γένει δια βίου μάθησης, με βάση το εθνικό και ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο για τη Δια Βίου Μάθηση
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Μετάβαση στο περιεχόμενο