ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Ινστιτούτο Ανάλυσης Τιμών & Μάρκετινγκ
Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων

Σπυρίδων Καρύτσας

Σύντομο Βιογραφικό

Συνεργάτης του Τμήματος γεωθερμικής Ενέργειας, Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας

Οικονομολόγος (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών – 2006), Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Βιώσιμη Ανάπτυξη από το Τμήμα Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου (2009) και Διδάκτορας του προαναφερθέντος Πανεπιστημίου, με θέμα διατριβής τη «Θέρμανση και ψύξη των δομημένων χώρων μέσω ανανεώσιμων πηγών ενέργειας: Κοινωνικοοικονομικοί παράγοντες που συμβάλλουν στη διάδοση των γεωθερμικών αντλιών θερμότητας (ΓΑΘ) στον οικιακό τομέα» (2016). Μεταδιδακτορική έρευνα στην «Ενεργειακή μετάβαση προς τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας: Μελέτη και ανάπτυξη των κατάλληλων εργαλείων και πολιτικών κοινωνικής αποδοχής τους» με διετή (2020-2021) υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).
14 έτη επαγγελματικής εμπειρίας στην προετοιμασία και υλοποίηση ερευνητικών προγραμμάτων που σχετίζονται με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) (με έμφαση στη γεωθερμική ενέργεια, τη βιομάζα, την ηλιακή θερμική ενέργεια και τα υβριδικά συστήματα), τη Δέσμευση και Αποθήκευση CO2 (CCS), την Ενεργειακή Απόδοση, την Κυκλική Οικονομία, την Τοπική / Περιφερειακή Βιώσιμη Ανάπτυξη, και το Βιώσιμο Αγροτικό Εμπόριο. Εμπειρία πάνω στην υλοποίηση επιχειρηματικών σχεδίων, τεχνοοικονομικών μελετών, κοινωνικών / κοινωνικοοικονομικών ερευνών, ποιοτικών και ποσοτικών στατιστικών αναλύσεων, αναλύσεων αγοράς, αναλύσεων SWOT, σχεδίων δράσης, αναλύσεων κόστους κύκλου ζωής (LCCA), στρατηγικών ευαισθητοποίησης / αποδοχής / συμμετοχής του κοινού, σχεδίων επικοινωνίας και διάδοσης, αναλύσεων τυποποίησης / νομοθετικών θεμάτων, οικονομικών και τεχνικών αναφορών. Συμμετοχή στην υλοποίηση περισσότερων των 25 ευρωπαϊκά και εθνικά χρηματοδοτούμενων έργων.
Ακαδημαϊκή διδακτική εμπειρία σε μαθήματα των κλάδων των οικονομικών και της στατιστικής. Άνω των 75 δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά με κριτές και ανακοινώσεων σε διεθνή συνέδρια, σε θέματα που άπτονται κυρίως της κοινωνικής αποδοχής, της ενημέρωσης, και των πολιτικών ΑΠΕ.

Σπυρίδων Καρύτσας
Διδάκτωρ
spkary@cres.gr

NEWSLETTER

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΙΑΤΜΑ

Ινστιτούτο Ανάλυσης Τιμών και Μάρκετινγκ Αγροτικών Προϊό-ντων και Τροφίμων (ΙΑΤΜΑ) 

Πανεπιστημιακό Ερευνητικό Κέντρο Γεωπονικού Πανεπιστη-μίου Αθηνών
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Μετάβαση στο περιεχόμενο