ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Ινστιτούτο Ανάλυσης Τιμών & Μάρκετινγκ
Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων

Δημήτριος Πετρόπουλος

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Δημήτριος Π. Πετρόπουλος είναι απόφοιτος της Σχολής Βιομηχανικής και Αγροτικής Παραγωγής με ειδικότητα Οικονομία και Διοίκηση της Αγροτικής Παραγωγής του Ανώτατου Οικονομικού Ινστιτούτου Καρλ Μαρξ Σόφιας. Έλαβε το Κρατικό Διδακτορικό Δίπλωμα Οικονομικών Επιστημών από το Πανεπιστήμιο Εθνικής και Διεθνούς Οικονομίας Σόφια. Για το διάστημα 1999-2006 δίδαξε σαν Επιστημονικός Συνεργάτης στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Καλαμάτας. Το 2006 εκλέχτηκε στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Γεωργική Οικονομία». Για το διάστημα 2014-2016 υπήρξε εκπρόσωπος του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πελοποννήσου και Αντιπρόεδρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης “AGRO MESSINIA”.

Έχει εργαστεί για 15 έτη σαν Σύμβουλος Επιχειρήσεων και έχει εκπονήσει δεκάδες οικονομοτεχνικές μελέτες και επιχειρηματικά σχέδια. Είναι Πρόεδρος της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής του International Conference of Development and Economy και συμμετέχει σαν μέλος της συντακτικής ομάδας στα παρακάτω επιστημονικά περιοδικά: Iore Journal of Agro & Crop Science, Business & Entrepreneurship Journal, Sustainability.

 Έχει δημοσιεύσει πάνω από 40 επιστημονικά άρθρα στα ελληνικά, αγγλικά, βουλγάρικα και ρώσικα και έχει παρουσιάσει εργασίες του σε πάνω από 50 Συνέδρια και έχει εκδοθεί ένα βιβλίο του στα ελληνικά «Εισαγωγή στην Αγροτική Οικονομία» και έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε αρκετές ημερίδες-διημερίδες στην περιφέρεια Πελοποννήσου.  Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι: Ανάλυση διαρθρωτικών χαρακτηριστικών του αγροτικού τομέα, Τεχνικο-Οικονομική ανάλυση γεωργικών εκμεταλλεύσεων, Εκτίμηση των εφαρμοζόμενων πολιτικών για την ενίσχυση του αγροτικού τομέα, Οι επιπτώσεις της διεύρυνσης της Ε.Ε. στον αγροτικό τομέα, Εκτίμηση της κινητικότητας των γεωργικών εκτάσεων και των παραγόντων που τη    δημιουργούν, Αξιολόγηση των παραγωγικών σχέσεων στον αγροτικό τομέα, Αγροτική πολιτική και οι επιπτώσεις στη διάρθρωση και οικονομία των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, στη χρήση των φυσικών πόρων και στην ποιότητα του περιβάλλοντος.

 To 2017 εκλέχτηκε Αντιπρύτανης του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πελοποννήσου. Σήμερα είναι Αναπληρωτής Καθηγητής «Γεωργικής Οικονομίας» του Τμήματος Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Κοσμήτορας της Σχολής Γεωπονίας και Τροφίμων.

Δημήτριος Πετρόπουλος
Αναπληρωτής Καθηγητής
d.petropoulos@uop.gr

NEWSLETTER

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΙΑΤΜΑ

Ινστιτούτο Ανάλυσης Τιμών και Μάρκετινγκ Αγροτικών Προϊό-ντων και Τροφίμων (ΙΑΤΜΑ) 

Πανεπιστημιακό Ερευνητικό Κέντρο Γεωπονικού Πανεπιστη-μίου Αθηνών
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Μετάβαση στο περιεχόμενο