1. Εισαγωγή στη χημεία τροφίμων, θρεπτικά συστατικά, ενεργειακές απαιτήσεις
2. Ιδιότητες πρωτεϊνών, υδατανθράκων, βιταμινών, ανόργανων συστατικών, νερού
3. Μη ενζυμικές αμαυρώσεις
4. Πρόσθετα τροφίμων
5. Γεύση, οσμή και χρώμα των τροφίμων
6. Χημική σύσταση εδώδιμων λιπών και ελαίων (χημικές μεταβολές κατά την επεξεργασία)
7. Χημικά χαρακτηριστικά του εδώδιμου ζωικού ιστού (χημικές μεταβολές κατά την επεξεργασία)
8. Χημικά χαρακτηριστικά των εδώδιμων φυτικών προϊόντων (χημικές μεταβολές κατά την επεξεργασία)
9. Χημική σύσταση δημητριακών (σιτάρι, καλαμπόκι, κριθάρι, σίκαλη, βρώμη,ρύζι) και προϊόντων δημητριακών (άλευρα, ψωμί)
10. Σύσταση ευφραντικών (τσάι, καφές, κακάο)
11. Πόσιμο, επιτραπέζιο και μεταλλικό νερό
12. Επιμολυντές τροφίμων
13. Ειδικά θέματα αιχμής στη Χημεία Τροφίμων
- Food Chemistry, Belitz, H.-D., Grosch, W., Schieberle, P., Springer
-Food Chemistry, by O. Fennema , CRC Press
-Ιnstructor’s Manual for Principles of Food Chemistry, John M. deMan Aspen Publishers