Μετάβαση στο περιεχόμενο
ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΤΜΗΜΑ
ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Μικροβιολογία Τροφίμων

Περιγραφή Μαθήματος

Το μάθημα αποτελεί το βασικό εισαγωγικό μάθημα στις έννοιες της μικροβιολογίας τροφίμων.

Ή ύλη του μαθήματος στοχεύει στην εισαγωγή των σπουδαστών στις βασικές έννοιες της μικροβιολογίας τροφίμων με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη της θεωρίας των εμποδίων (hurdle concept) και στις εφαρμογές της προκειμένου να βελτιωθεί η ασφάλεια των τροφίμων.

Επίσης αναφέρεται σε εισαγωγικές έννοιες σε μεθοδολογίες σχετικά με την επίδραση των ενδογενών (pH, ενεργότητα ύδατος, δυναμικό οξειδοαναγωγής) και εξωγενών (υγρασία, θερμοκρασία, αέρια ατμόσφαιρα) παραγόντων στην συμπεριφορά (αύξηση/επιβίωση) των μικροοργανισμών στα τρόφιμα.

Τέλος, στόχο του μαθήματος αποτελεί η κατανόηση από τους σπουδαστές της σημασίας της δράσης των μικροοργανισμών στην αλλοίωση των τροφίμων προκειμένου να εξασφαλιστεί μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και να βελτιωθεί η ασφάλεια και ποιότητα των τροφίμων.

NEWSLETTER

Η Βιοτεχνολογία αποτελεί ένα ραγδαία αναπτυσσόμενο σύνθετο επιστημονικό κλάδο ο οποίος στοχεύει στην αξιοποίηση της εντυπωσιακής προόδου που έχει πραγματοποιηθεί στις Βιολογικές και συναφείς επιστήμες, με σκοπό την ανάπτυξη νέων και προηγμένων προϊόντων και υπηρεσιών
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram