Το μάθημα προσφέρει κατάρτιση και εμβάθυνση στις εφαρμογές και αξιοποίηση των ενζύμων στη βιοτεχνολογία. Ειδικότερα, οι φοιτητές αποκτούν εξειδικευμένη γνώση στις διεργασίες ανιούσας και κατιούσας επεξεργασίας για την παραγωγή ενζύμων, στην ακινητοποίηση τους για τη δημιουργία βιοκαταλυτικών φορέων και στην εφαρμογή τους σε βιοαντιδραστήρες για την παραγωγή προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας. Μεγάλο τμήμα της ύλης αφιερώνεται στις εφαρμογές των ενζύμων στη βιομηχανία τροφίμων, σε εφαρμογές μεγάλης κλίμακας, στη χημική και φαρμακευτική βιομηχανία, στην ιατρική, στην ανάλυση, στους βιοαισθητήρες, και στην κατάλυση σε οργανικούς διαλύτες. Καλύπτονται τόσο παραδοσιακές εφαρμογές των ενζύμων (παραγωγή τυριού, οίνου, ζύθου, άρτου, κτλ) όσο και εφαρμογές σε νεοαναδυόμενους κλάδους (φάρμακα, βιοκατάλυση, περιβάλλον).