i. Από την αρχαιότητα στο Μανουήλ Σαρρή τον Τενέδιο και από τον Antonie van Leeuwenhoek στη Γενετική Μηχανική – Έννοια και «Χρωματισμοί» Βιοτεχνολογίας.
ii. Ο μικροοργανισμοί των Βιομηχανικών Ζυμώσεων. Μύκητες, ζύμες, βακτήρια και τα φυσιολογικά χαρακτηριστικά των.
iii. Το φαινόμενο της μικροβιακής αύξησης. Παράγοντες που επιδρούν στη μικροβιακή αύξηση.
iv. Βασικά μεταβολικά μονοπάτια που χρησιμοποιούνται καθώς και προϊόντα που παράγονται από τους μικροοργανισμούς των Βιομηχανικών Ζυμώσεων.
v. Βασικά μαθηματικά μοντέλα που περιγράφουν τη μικροβιακή αύξηση.
vi. Η κινητική της μικροβιακής αύξησης: Αύξηση σε βιοαντιδραστήρα κλειστού τύπου. Ισοζύγια και εξισώσεις.
vii. Η κινητική της μικροβιακής αύξησης: Αύξηση σε βιοαντιδραστήρα ημι-συνεχούς τροφοδοτούμενης καλλιέργειας. Ισοζύγια και εξισώσεις.
viii. Η κινητική της μικροβιακής αύξησης: Αύξηση σε βιοαντιδραστήρα συνεχούς καλλιέργειας (μονοβάθμιο και διβάθμιο σύστημα). Ισοζύγια και εξισώσεις.
ix. Στοιχεία τεχνολογίας βιοαντιδραστήρων – Μεταφορά οξυγόνου στους βιοαντιδραστήρες – Scale up βιοδιεργασιών – Προτυποποίηση βιοδιεργασιών.
x. Στοιχεία ενζυμικής τεχνολογίας – Έννοια της ενζυμικής κατάλυσης – Επίδραση θερμοκρασίας και pH στην ενζυμική κατάλυση – Μοντέλα ενζυμικής κατάλυσης – Ενζυμικοί βιοαντιδραστήρες
xi Ανάκτηση βιοτεχνολογικών προϊόντων.
1. ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΒΙΑΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, Συγγραφέας: Γ. ΑΓΓΕΛΗΣ, Εκδόσεις ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΑΕ, 2007
2. ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΒΙΟΔΙΕΡΓΑΣΙΩΝ - ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ, Συγγραφέας: M. SHULER – F. KARGI, ΠΑΝ/ΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΜΠ, 2005