Μετάβαση στο περιεχόμενο
ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΤΜΗΜΑ
ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Αρχές Βιοτεχνολογίας Τροφίμων

Περιγραφή Μαθήματος

Το μάθημα αποτελεί το βασικό μάθημα της Βιοτεχνολογίας Μικροοργανισμών και της Τεχνολογίας Ζυμώσεων και Βιοδιεργασιών. Η ύλη του μαθήματος στοχεύει στην εισαγωγή των σπουδαστών στις βασικές έννοιες της Μικροβιακής (κυρίως) και την Ενζυμικής (σε μικρότερο βαθμό) Τεχνολογίας σε διεργασίες απτόμενες της Βιομηχανίας των Τροφίμων και της Λευκής Βιοτεχνολογίας. Επίσης αναφέρεται σε έννοιες και μεθοδολογίες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των κυττάρων και των ενζύμων, τη χρήση βιοαντιδραστήρων στις διάφορες βιοδιεργασίες, τους υπολογισμούς που πραγματοποιούνται σε αυτούς καθώς και τον τρόπο ανάκτησης βιοτεχνολογικών προϊόντων.

NEWSLETTER

Η Βιοτεχνολογία αποτελεί ένα ραγδαία αναπτυσσόμενο σύνθετο επιστημονικό κλάδο ο οποίος στοχεύει στην αξιοποίηση της εντυπωσιακής προόδου που έχει πραγματοποιηθεί στις Βιολογικές και συναφείς επιστήμες, με σκοπό την ανάπτυξη νέων και προηγμένων προϊόντων και υπηρεσιών
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram