1) Από την αρχαιότητα στο Μανουήλ Σαρρή τον Τενέδιο και από τον Antonie van
Leeuwenhoek στη Γενετική Μηχανική – Έννοια και «Χρωματισμοί» Βιοτεχνολογίας.
2) Ο μικροοργανισμοί των Βιομηχανικών Ζυμώσεων. Μύκητες, ζύμες, βακτήρια και τα
φυσιολογικά χαρακτηριστικά των.
3) Οι βασικοί τομείς εφαρμογής της μικροβιακής βιοτεχνολογίας
4) Οι -ομικές τεχνολογίες στη Βιοτεχνολογία των μικροοργανισμών.
5) Μικροβιακά γονιδιώματα, Βακτηριοφάγοι.
6) Μέθοδοι μελέτης της μικροβιακής οικολογίας
7) Βασικά μεταβολικά μονοπάτια που χρησιμοποιούνται καθώς και προϊόντα που
παράγονται από τους μικροοργανισμούς.
8) Η κινητική της μικροβιακής αύξησης: Αύξηση σε βιοαντιδραστήρα ημι-συνεχούς
τροφοδοτούμενης και συνεχούς καλλιέργειας. Ισοζύγια και εξισώσεις.
9) Εφαρμογές: Παραγωγή βιοαλκοολών, οργανικών οξέων, βιοκαυσίμων, λιπιδίων και
μικροβιακής πρωτεΐνης.
10) Εφαρμογές: Παραγωγή αμινοξέων από μικροοργανισμούς. Το παράδειγμα το
Corynebacterium glutamicum.
11)Εφαρμογές: Καλλιέργεια εδωδίμων μυκήτων