ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΤΜΗΜΑ
ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μικροβιακή Βιοτεχνολογία

Περιεχόμενο Μαθήματος

1) Από την αρχαιότητα στο Μανουήλ Σαρρή τον Τενέδιο και από τον Antonie van Leeuwenhoek στη Γενετική Μηχανική – Έννοια και «Χρωματισμοί» Βιοτεχνολογίας. 2) Ο μικροοργανισμοί των Βιομηχανικών Ζυμώσεων. Μύκητες, ζύμες, βακτήρια και τα φυσιολογικά χαρακτηριστικά των. 3) Οι βασικοί τομείς εφαρμογής της μικροβιακής βιοτεχνολογίας 4) Οι -ομικές τεχνολογίες στη Βιοτεχνολογία των μικροοργανισμών. 5) Μικροβιακά γονιδιώματα, Βακτηριοφάγοι. 6) Μέθοδοι μελέτης της μικροβιακής οικολογίας 7) Βασικά μεταβολικά μονοπάτια που χρησιμοποιούνται καθώς και προϊόντα που παράγονται από τους μικροοργανισμούς. 8) Η κινητική της μικροβιακής αύξησης: Αύξηση σε βιοαντιδραστήρα ημι-συνεχούς τροφοδοτούμενης και συνεχούς καλλιέργειας. Ισοζύγια και εξισώσεις. 9) Εφαρμογές: Παραγωγή βιοαλκοολών, οργανικών οξέων, βιοκαυσίμων, λιπιδίων και μικροβιακής πρωτεΐνης. 10) Εφαρμογές: Παραγωγή αμινοξέων από μικροοργανισμούς. Το παράδειγμα το Corynebacterium glutamicum. 11)Εφαρμογές: Καλλιέργεια εδωδίμων μυκήτων

Μαθησιακά Αποτελέσματα

Βιβλιογραφία

NEWSLETTER

Η Βιοτεχνολογία αποτελεί ένα ραγδαία αναπτυσσόμενο σύνθετο επιστημονικό κλάδο ο οποίος στοχεύει στην αξιοποίηση της εντυπωσιακής προόδου που έχει πραγματοποιηθεί στις Βιολογικές και συναφείς επιστήμες, με σκοπό την ανάπτυξη νέων και προηγμένων προϊόντων και υπηρεσιών
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Μετάβαση στο περιεχόμενο