Επίκουρη Καθηγήτρια Αμπελουργίας, του τμήματος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Γεωπόνος – Οινολόγος, Πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Αμπελουργία-Οινολογία και κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος στην Αμπελουργία από το ίδιο πανεπιστήμιο. Το ερευνητικό της έργο περιλαμβάνει την ταυτοποίηση και διάκριση ποικιλιών αμπέλου και υποκειμένων με τη χρήση αμπελογραφικών και μοριακών μεθόδων, τη μορφολογία, φυσιολογία και οικοφυσιολογία της αμπέλου, την αξιολόγηση των ποιοτικών χαρακτήρων των σταφυλιών κ.ά.
Biniari, K., Xenaki, M., Daskalakis, I., Rusjan, D., Bouza, D., Stavrakaki, M. Polyphenolic compounds and antioxidants of skin and berry grapes of Greek Vitis vinifera cultivars in relation to climate conditions (2020) Food Chemistry, 307, 125518.
Daskalakis, I., Stavrakaki, M., Sotirakogloy, K., Biniari, K. Variations in the levels of individual phenolic compounds in grapevine latent buds during eco-dormancy, following chemically-induced stress conditions (2021) Agronomy, 11(9), 1798.