ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Τμήμα Επιστήμης
Φυτικής Παραγωγής

Μαριτίνα Σταυρακάκη

Σύντομο Βιογραφικό

Επίκουρη Καθηγήτρια Αμπελουργίας, του τμήματος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Γεωπόνος – Οινολόγος, Πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Αμπελουργία-Οινολογία και κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος στην Αμπελουργία από το ίδιο πανεπιστήμιο. Το ερευνητικό της έργο περιλαμβάνει την ταυτοποίηση και διάκριση ποικιλιών αμπέλου και υποκειμένων με τη χρήση αμπελογραφικών και μοριακών μεθόδων, τη μορφολογία, φυσιολογία και οικοφυσιολογία της αμπέλου, την αξιολόγηση των ποιοτικών χαρακτήρων των σταφυλιών κ.ά.

Μαθήματα

Αμπελουργία ΙΙΙ (Τεχνολογία επιτραπέζιων σταφυλιών)

Εβδ. Ώρες: 5
Διδ. Μονάδες: 5
Ο σκοπός του μαθήματος είναι να εισάγει τους φοιτητές του Τμήματος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής.και […]

Αμπελουργία ΙΙ (Ειδικά Θέματα)

Εβδ. Ώρες: 5
Διδ. Μονάδες: 5
Ο σκοπός του μαθήματος είναι να εισάγει τους φοιτητές του Τμήματος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής.και […]

Αμπελουργία Ι (Τεχνολογία Σταφιδοποίησης)

Εβδ. Ώρες: 5
Διδ. Μονάδες: 5
Ο σκοπός του μαθήματος είναι να εισάγει τους φοιτητές του Τμήματος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής […]

Ειδική Αμπελουργία

Εβδ. Ώρες: 5
Διδ. Μονάδες: 5
Ο σκοπός του μαθήματος είναι να εισάγει τους φοιτητές στην αναπαραγωγή, τον πολλαπλασιασμό και […]

Γενική Αμπελουργία

Εβδ. Ώρες: 5
Διδ. Μονάδες: 5
Ο σκοπός του μαθήματος είναι να εισάγει τους φοιτητές στις βασικές λειτουργίες του φυτού […]

Δημοσιεύσεις - Συνέδρια

Polyphenolic compounds and antioxidants of skin and berry grapes of Greek Vitis vinifera cultivars in relation to climate conditions

Biniari, K., Xenaki, M., Daskalakis, I., Rusjan, D., Bouza, D., Stavrakaki, M. Polyphenolic compounds and antioxidants of skin and berry grapes of Greek Vitis vinifera cultivars in relation to climate conditions (2020) Food Chemistry, 307, 125518.

https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2019.125518

Variations in the levels of individual phenolic compounds in grapevine latent buds during eco-dormancy, following chemically-induced stress conditions

Daskalakis, I., Stavrakaki, M., Sotirakogloy, K., Biniari, K. Variations in the levels of individual phenolic compounds in grapevine latent buds during eco-dormancy, following chemically-induced stress conditions (2021) Agronomy, 11(9), 1798.

https://doi.org/10.3390/agronomy11091798

Μαριτίνα Σταυρακάκη
maritina@aua.gr
(+30) 210 5294631
57193352391
0000-0003-4631-3689

NEWSLETTER

Το Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής (ΕΦΠ) του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΓΠΑ) είναι το πρώτο αμιγές Πανεπιστημιακό Τμήμα Φυτικής Παραγωγής στην Ελλάδα και ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 1989 (Π.Δ. 377/16-6-89, ΦΕΚ 166Α΄)
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Μετάβαση στο περιεχόμενο