ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Τμήμα Επιστήμης
Φυτικής Παραγωγής

Κατερίνα Μπινιάρη

Σύντομο Βιογραφικό

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αμπελουργίας και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Αμπελολογίας του Τμήματος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας σε ερευνητικό και διδακτικό έργο στην Αμπελουργία, επιβλέποντας προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες. Το ερευνητικό της έργο περιλαμβάνει την ταυτοποίηση και διάκριση ποικιλιών αμπέλου με τη χρήση αμπελογραφικών και μοριακών μεθόδων, τη μελέτη καλλιεργητικών τεχνικών σε αμπελώνες, την in vitro καλλιέργεια και τον πολλαπλασιασμό της αμπέλου. Έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 20 εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, σε μερικά εκ των οποίων υπήρξε επιστημονική υπεύθυνος. Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό επιστημονικών εργασιών σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και διεθνή συνέδρια.

Μαθήματα

Αμπελουργία ΙΙΙ (Τεχνολογία επιτραπέζιων σταφυλιών)

Εβδ. Ώρες: 5
Διδ. Μονάδες: 5
Ο σκοπός του μαθήματος είναι να εισάγει τους φοιτητές του Τμήματος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής.και […]

Αμπελουργία ΙΙ (Ειδικά Θέματα)

Εβδ. Ώρες: 5
Διδ. Μονάδες: 5
Ο σκοπός του μαθήματος είναι να εισάγει τους φοιτητές του Τμήματος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής.και […]

Αμπελουργία Ι (Τεχνολογία Σταφιδοποίησης)

Εβδ. Ώρες: 5
Διδ. Μονάδες: 5
Ο σκοπός του μαθήματος είναι να εισάγει τους φοιτητές του Τμήματος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής […]

Ειδική Αμπελουργία

Εβδ. Ώρες: 5
Διδ. Μονάδες: 5
Ο σκοπός του μαθήματος είναι να εισάγει τους φοιτητές στην αναπαραγωγή, τον πολλαπλασιασμό και […]

Γενική Αμπελουργία

Εβδ. Ώρες: 5
Διδ. Μονάδες: 5
Ο σκοπός του μαθήματος είναι να εισάγει τους φοιτητές στις βασικές λειτουργίες του φυτού […]

Δημοσιεύσεις - Συνέδρια

Polyphenolic compounds and antioxidants of skin and berry grapes of Greek Vitis vinifera cultivars in relation to climate conditions

Biniari, K., Xenaki, M., Daskalakis, I., Rusjan, D., Bouza, D., Stavrakaki, M. Polyphenolic compounds and antioxidants of skin and berry grapes of Greek Vitis vinifera cultivars in relation to climate conditions (2020) Food Chemistry, 307, 125518.

https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2019.125518

Variations in the levels of individual phenolic compounds in grapevine latent buds during eco-dormancy, following chemically-induced stress conditions

Daskalakis, I., Stavrakaki, M., Sotirakogloy, K., Biniari, K. Variations in the levels of individual phenolic compounds in grapevine latent buds during eco-dormancy, following chemically-induced stress conditions (2021) Agronomy, 11(9), 1798.

https://doi.org/10.3390/agronomy11091798

Κατερίνα Μπινιάρη
kbiniari@aua.gr
(+30) 210 5294632
6507033648
0000-0001-7442-5587

NEWSLETTER

Το Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής (ΕΦΠ) του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΓΠΑ) είναι το πρώτο αμιγές Πανεπιστημιακό Τμήμα Φυτικής Παραγωγής στην Ελλάδα και ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 1989 (Π.Δ. 377/16-6-89, ΦΕΚ 166Α΄)
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Μετάβαση στο περιεχόμενο