Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Λαχανοκομίας στο Εργαστήριο Κηπευτικών Καλλιεργειών του ΓΠΑ και διαχειρίστρια της εταιρίας NUTRISENSE, τεχνοβλαστό του ΓΠΑ, ο οποίος δημιουργήθηκε με στόχο να υποστηρίξει τους καλλιεργητές στην εφαρμογή οικονομικά βιώσιμων και φιλικών προς το περιβάλλον πρακτικών λίπανσης σε κηπευτικές καλλιέργειες. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη θρέψη και άρδευση των κηπευτικών που καλλιεργούνται υδροπονικά στο θερμοκήπιο, σε κάθετες καλλιέργειες και στο έδαφος, τη βιολογική καλλιέργεια, τη διατροφική αξία των κηπευτικών, τον εμβολιασμό, τη χρήση βιοδιεργετών και νανοϋλικών για την αντιμετώπιση καταπονήσεων και τη βιολογική αζωτοδέσμευση. Είναι βοηθός αρχισυντάκτη στα διεθνή επιστημονικά περιοδικά Heliyon και Scientia Horticulturae (Elsevier) και μέλος της συντακτικής επιτροπής των επιστημονικών περιοδικών Plant Physiology & Biochemistry, Agronomy, Plants, Frontiers in Plant Science, Frontiers in Horticulture και Plant Stress. Είναι μέλος της Διεθνούς Εταιρείας για την Επιστήμη των Οπωροκηπευτικών (ISHS) και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών (ΕΕΕΟ). Συμμετέχει ως επιστημονική υπεύθυνη ή μέλος της ερευνητικής ομάδας σε ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα (RADIANT, ECONUTRI, LEGUME FUTURES, EUROLEGUME, TRUE, TOMRES, VEGADAPT, AGRICOM, BEST Microgarderns) και σε πολλά εθνικά και ιδιωτικά ερευνητικά προγράμματα σχετικά με κηπευτικές καλλιέργειες (ΒΙΟΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ, BIOSPRIM, V2FARM, MICROBOOS, NUTRISENSE, PlantUp). Υπήρξε εκπρόσωπος της Ελλάδος στην Επιτροπή Διαχείρισης των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων COST FA1204 και COST CA19116.




Ntatsi, G., Savvas, D., Papasotiropoulos, V., Katsileros, A., Zrenner, R.M., Hincha, D.K., Zuther, E., Schwarz, D. Rootstock sub-optimal temperature tolerance determines transcriptomic responses after long-term root cooling in rootstocks and scions of grafted tomato plants (2017) Frontiers in Plant Science, .
Voutsinos, O., Mastoraki, M., Ntatsi, G., Liakopoulos, G., Savvas, D. Comparative assessment of hydroponic lettuce production either under artificial lighting, or in a mediterranean greenhouse during wintertime (2021) Agriculture (Switzerland), 11 (6), art. no. 503.