ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Τμήμα Επιστήμης
Φυτικής Παραγωγής

Η Δρ. Αγγελική Παρασκευοπούλου, είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Εργ. Ανθοκομίας & Αρχ. Τοπίου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε στο εξωτερικό και στην Ελλάδα ως αρχιτέκτονας τοπίου και γεωπόνος με αντικείμενο το σχεδιασμό και τη διαχείριση χώρων πρασίνου συμπεριλαμβανομένου του Εθνικού Κήπου. Μεταξύ άλλων η έρευνά της έχει ως αντικείμενο τη διερεύνηση των αναγκών διαφόρων κοινωνικών ομάδων, την ανάδειξη και προστασία ιστορικών περιοχών, τη χρήση και διάδοση αυτοφυών φυτικών ειδών, καθώς και τον αειφόρο σχεδιασμό υπαίθριων χώρων. Έχει συμμετάσχει ως επιστημονικός συνεργάτης σε ερευνητικά προγράμματα χρηματοδοτούμενα από ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς με αντικείμενο τον σχεδιασμό, την εγκατάσταση και διαχείριση φυτοτεχνικών διαμορφώσεων σε αστικούς χώρους και φυτοδώματα. Από το σύνολο των δημοσιεύσεων της έχει δημοσιεύσεις με κριτές σε διεθνή περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων και  σε εθνικά πρακτικά συνεδρίων.

Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό με γνωστικό αντικείμενο "Βελτίωση Φυτών και Γεωργικός Πειραματισμός"

Γραφείο: Κτίριο Παπαδάκη, 1ος Όροφος, Γραφ. 9

Καθηγητής στο Εργαστήριο Βελτίωσης  Φυτών και Γεωργικού Πειραματισμού.

Δέχεται φοιτητές καθημερινά μεταξύ 12:00 και 15:00 μετά από προηγούμενη συνεννόηση (τηλ: 4622, email: vpapasot@aua.gr).

Βρίσκεται στο κτίριο Παπαδάκη, 1ος όροφος, Εργαστήριο Βελτίωσης Φυτών και Γεωργικού Πειραματισμού.

Ειδικό Τεχνικό Εργαστηριακό Προσωπικό στο Εργαστήριο Βελτίωσης Φυτών και Γεωργικού Πειραματισμού του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Βρίσκεται στο κτίριο Παπαδάκη, 1ος όροφος, Βελτίωσης  Φυτών και Γεωργικού Πειραματισμού, γραφείο 1, 3 (τηλ. 4633, e-mail: esimou@aua.gr).

Επίκουρη Καθηγήτρια Λειτουργικής Ανατομίας Φυτών-Ηλεκτρονικής Μικροσκοπίας

Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό με γνωστικό αντικείμενο "Γεωργική Μετεωρολογία και Βιοκλιματολογία".

Επίκουρη Καθηγήτρια στο Εργαστήριο Βελτίωσης  Φυτών και Γεωργικού Πειραματισμού. Τα ερευνητικά της αντικείμενα περιλαμβάνουν τη μοριακή βελτίωση των φυτών με σκοπό την αντοχή σε αβιοτικές/βιοτικές καταπονήσεις με έμφαση στις -ομικες τεχνολογίες, η διερεύνηση επιγενετικών μηχανισμών που οδηγούν σε προσαρμοστικότητα σε αντίξοα περιβάλλοντα και η μελέτη γενετικής παραλλακτικότητας καλλιεργούμενων ειδών και άγριων συγγενών. Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή τριών διδακτικών βιβλίων, έχει 49 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές (h-index-19) και περισσότερες από 80 ανακοινώσεις σε διεθνή και εθνικά επιστημονικά συνέδρια με κριτές. Είναι κριτής δημοσιεύσεων σε 15 επιστημονικά διεθνή περιοδικά και editor σε τρία (Agronomy, Stresses, Frontiers in Plant Science). Κατά τα τελευταία 5 χρόνια έχει λάβει μέρος σε 2 ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα και ήταν επιστημονική υπεύθυνη σε 4 (δυο ευρωπαϊκα και 2 εθνικά προγράμματα χρηματοδοτούμενα από την ΓΓΕΚ), ενώ συμμετέχει και σε τρία COST actions.

Είναι επιβλέπουσα σε 4 διδακτορικές διατριβές, κι έχει επιβλέψει πάνω από 10 μεταπτυχιακές διατριβές και πάνω από 30 προπτυχιακές διατριβές.

Δέχεται φοιτητές καθημερινά μεταξύ 12:00 και 15:00 μετά από προηγούμενη συνεννόηση (τηλ: 4625, email: etani@aua.gr).

Βρίσκεται στο κτίριο Παπαδάκη, 1ος όροφος, Εργαστήριο Βελτίωσης Φυτών και Γεωργικού Πειραματισμού.

Ο Γ. Ζερβάκης είναι Καθηγητής με με αντικείμενο “Γεωργική Μικροβιολογία - Μυκητολογία” και Διευθυντής του Εργαστηρίου Γενικής και Γεωργικής Μικροβιολογίας, Γ.Π.Α.

Το ερευνητικό έργο του εστιάζει μεταξύ άλλων στη διερεύνηση της μυκητιακής ποικιλότητας, στη μελέτη της φυλογενετικής, ταξινομικής και οικολογίας των μακρομυκήτων, στη βιομετατροπή και αξιοποίηση αγροβιομηχανικών αποβλήτων – γεωργικών υπολειμμάτων με χρήση μυκήτων, στην αριστοποίηση μεθοδολογιών μικροβιακών ζυμώσεων υγρής και στερεάς φάσης, στην ανάπτυξη συστημάτων – τεχνολογιών καλλιέργειας εδώδιμων μανιταριών, στη βελτίωση των οργανοληπτικών ιδιοτήτων και στην αύξηση της περιεκτικότητας τους σε βιοδραστικά συστατικά.

Ο Γ. Ζερβάκης έχει συμμετάσχει ως επιστημονικός υπεύθυνος ή κύριο μέλος της ερευνητικής ομάδας σε 30 ερευνητικά έργα την τελευταία 15ετία, στα οποία συμπεριλαμβάνονται τέσσερα με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ως επιστημονικός υπεύθυνος της Ελληνικής ομάδας ή ως συντονιστής έργου), δύο διακρατικά (ως επιστ. υπεύθυνος της Ελληνικής ομάδας) και πέντε εθνικά (ΓΓΕΤ, στα τρία ως επιστημονικός υπεύθυνος). Έχει επίσης συμμετάσχει σε επιτροπές αξιολόγησης ερευνητικών προτάσεων/έργων που έχουν υποβληθεί στη ΓΓΕΤ, στο ΕΛΙΔΕΚ και στο ΙΚΥ, όπως και σε αντίστοιχους φορείς της αλλοδαπής. Υπήρξε μέλος πολλών Οργανωτικών ή/και Επιστημονικών Επιτροπών σε διεθνή και εθνικά συνέδρια, προσκεκλημένος ομιλητής, αλλά και προεδρεύων/οργανωτής επιμέρους θεματικών ενοτήτων διεθνών μυκητολογικών συνεδρίων.

Είναι Συντάκτης ή μέλος της Συντακτικής Επιτροπής σε τρία διεθνή μυκητολογικά περιοδικά.

Είναι κριτής εργασιών που έχουν υποβληθεί σε πάνω από 80 διεθνή περιοδικά (SCI). Είναι επίσης συγγραφέας περισσοτέρων των 250 επιστημονικών εργασιών σε διεθνή περιοδικά με σύστημα κριτών (118 σε περιοδικά SCI, >3500 αναφορές και h-index: 37, Scopus database), ως κεφάλαια σε βιβλία ή σε πρακτικά διεθνών συνεδρίων.

Επίκουρη Καθηγήτρια του Εργαστηρίου Γενικής και Γεωργικής Μικροβιολογίας με γνωστικό αντικείμενο "Μικροβιακές Ζυμώσεις-Μοριακή Βιοτεχνολογία Μικροοργανισμών".

Είναι Βιολόγος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακό στη "Μικροβιακή Βιοτεχνολογία" και Διδακτορικό στη Βιοτεχνολογία από τη Σχολή Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Έχει πραγματοποιήσει μεταδιδακτορικές σπουδές στο Luleå University of Technology της Σουηδίας και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Στοιχεία επικοινωνίας: Εργαστήριο Γενικής και Γεωργικής Μικροβιολογίας, Πτέρυγα Κουγέα (ισόγειο)

Ερευνητικά Ενδιαφέροντα

Ένζυμα - Βιοκατάλυση

 

Μικροβιακές Ζυμώσεις

Ερευνητική ομάδα

Μαρία-Κωνσταντίνα Καρονίδη, Υποψήφια Διδάκτωρ

Πραγματοποίησε προπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (2018 - 2023), όπου ακολούθησε την Κατεύθυνση της Εφαρμοσμένης Φυσιολογίας Φυτών και Βιοτεχνολογίας Μικροοργανισμών. Πραγματοποίησε τη διπλωματική της Εργασία με τίτλο "Ετερόλογη έκφραση και βιοχημική μελέτη οξειδωτικών ενζύμων μυκητιακής προέλευσης με εφαρμογή στις βιομετατροπές ενώσεων φουρανίων" (2022-2023) στο Εργαστήριο Γενικής και Γεωργικής Μικροβιολογίας, υπό την επίβλεψη της Επ. Καθ. Ανθής Καρναούρη.

Στο διδακτορικό της (έναρξη Φεβρουάριος 2024, Επιβλέπουσα Επ. Καθ. Ανθή Καρναούρη) μελετά καινοτόμα ένζυμα μυκητιακής προέλευσης για την αξιοποίηση της λιγνοκυτταρινούχου βιομάζας, παραγώγων αυτής ή ενώσεων συναφούς σύστασης προς την παραγωγή προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Email                   mkaronidi@aua.gr

Ευαγγελία - Λουκία Γιουρούκου, Υποψήφια Διδάκτωρ

Πραγματοποίησε προπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Βιοτεχνολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Eίναι Υποψήφια Διδάκτωρ Εργαστηρίου Γενικής και Γεωργικής Μικροβιολογίας, Γ.Π.Α. (2022-) (επιβλέπων Καθηγητής Γ. Ζερβάκης) με θέμα “Βιοαποδόμηση – βιομετατροπές συνθετικών πολύμερων με την αξιοποίηση επιλεγμένων στελεχών μυκήτων”. Η έρευνά της εστιάζει στην αξιολόγηση του ενζυμικού δυναμιικού μυκήτων και σε διεργασίες μικροβιακών ζυμώσεων για την παραγωγή μυκηλίων, αξιοποιώντας συνθετικά πολυμερή και παραπροϊόντα του βιομηχανικού τομέα. 

Email                   evi.giouroukou@aua.gr

Διπλωματικές Εργασίες

Αλεξάνδρα Χαριτούδη, MSc thesis του ΔΠΜΣ "Βιοτεχνολογία" του ΕΚΠΑ

Ετερόλογη έκφραση οξειδοαναγωγικών ενζύμων μυκητιακής προέλευσης για την ανάπτυξη διεργασιών παραγωγής ενώσεων υψηλής προστιθέμενης αξίας” Πτυχιακή Εργασία του Μεταπτυχιακού Προγράμματος  “Βιοτεχνολογία”, ΕΚΠΑ, έναρξη: Σεπτέμβριος 2024

Νικόλαος- Αθανάσιος Κάλτσας, MSc thesis του ΔΠΜΣ "Βιοτεχνολογία" του ΕΚΠΑ

Αξιολόγηση της αντιμικροβιακής δράσης εκχυλισμάτων μυκητιακής προέλευσης έναντι βακτηρίων αλλοιογόνων τροφίμων” Πτυχιακή Εργασία του Μεταπτυχιακού Προγράμματος  “Βιοτεχνολογία”, ΕΚΠΑ, έναρξη: Σεπτέμβριος 2024

Κερασία-Βασιλεία Μπαρτσώκα, MSc thesis του ΔΠΜΣ "Βιοτεχνολογία" του ΕΚΠΑ

Μελέτη καινοτόμων οξειδοαναγωγικών ενζύμων μυκητιακής προέλευσης και αξιοποίηση αυτών στην παραγωγή ενώσεων υψηλής προστιθέμενης αξίας από φουράνια που προέρχονται από τη λιγνοκυτταρινούχο βιομάζα” Πτυχιακή Εργασία του Μεταπτυχιακού Προγράμματος  “Βιοτεχνολογία”, ΕΚΠΑ, έναρξη: Σεπτέμβριος 2023

Αγγελική Κουτούβαλη, MSc thesis του ΔΠΜΣ "Βιοτεχνολογία" του ΕΚΠΑ

Αξιολόγηση στελεχών Βασιδιομυκήτων και του ενζυμικού συστήματος αυτών στην αποικοδόμηση ξενοβιοτικών πολυμερών”, Πτυχιακή Εργασία του Μεταπτυχιακού Προγράμματος  “Βιοτεχνολογία”, ΕΚΠΑ, έναρξη: Σεπτέμβριος 2023

Νικόλαος-Λεωνίδας Λιβαθινός, MSc thesis του ΔΠΜΣ "Βιοτεχνολογία" του ΕΚΠΑ

Αξιολόγηση της αντιμικροβιακής δράσης εκχυλισμάτων μυκητιακής προέλευσης”, Πτυχιακή Εργασία του Μεταπτυχιακού Προγράμματος  “Βιοτεχνολογία”, ΕΚΠΑ, έναρξη: Σεπτέμβριος 2023

Χαρίκλεια Δεσινιώτη, BSc thesis του Τμήματος ΕΦΠ του ΓΠΑ

Αξιολόγηση του ενζυμικού δυναμικού των μυκήτων Pleurotus eryngii και Cyclocybe cylindracea σε ζυμώσεις στερεάς φάσης με χρήση γεωργικών παραπροϊόντων”, Πτυχιακή Εργασία, Εργαστήριο Γενικής και Γεωργικής Μικροβιολογίας, Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής, ΓΠΑ, 2024 (σε εξέλιξη).

Μαρία Ράπτη, BSc thesis του Τμήματος ΕΦΠ του ΓΠΑ

Διερεύνηση της ενδοειδικής ποικιλότητας του είδους Cyclocybe cylindracea στην αποδόμηση πλαστικών”, Πτυχιακή Εργασία, Εργαστήριο Γενικής και Γεωργικής Μικροβιολογίας, Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής, ΓΠΑ, 2024 (σε εξέλιξη).

Μαρία – Κωνσταντίνα Καρονίδη, BSc thesis του Τμήματος ΕΦΠ του ΓΠΑ

Ετερόλογη έκφραση και βιοχημική μελέτη οξειδωτικών ενζύμων μυκητιακής προέλευσης με εφαρμογή στις βιομετατροπές ενώσεων φουρανίων”, Πτυχιακή Εργασία, Εργαστήριο Γενικής και Γεωργικής Μικροβιολογίας, Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής, ΓΠΑ, 2023.

ΕΔΙΠ, με γνωστικό αντικείμενο "Βελτίωση Φυτών και Γεωργικός Πειραματισμός"

Σπούδασε στο Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής του Γ.Π.Α. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στις "Εφαρμοσμένες Μαθηματικές Επιστήμες" στη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Ε.Μ.Π. Εκπόνησε την Διδακτορική Διατριβή στο Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής του Γ.Π.Α.

Ερευνητικά ενδιαφέροντα:

Γραφείο: Κτίριο Παπαδάκη, 1ος Όροφος, Γραφ. 1

Επίκουρος Καθηγητής Γεωργικής και παραγωγικής Εντομολογίας. Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) της International Bee Research Association (IBRA), Γενικός Γραμματέας της Φυτιατρικής Εταιρείας Ελλάδος, μέλος του Δ.Σ. της Εντομολογικής Εταιρείας Ελλάδος. 

Τα ερευνητικά του αντικείμενα περιλαμβάνουν την καταγραφή – βιοοικολογία – αντιμετώπιση εντόμων με συμβατική και νέα τεχνολογία, την Μελισσοκομία, την Σηροτροφία, τα έντομα παραγωγής βιομάζας υψηλής διαιτητικής αξίας ώς ζωτροφή, αποδομητές οργανικής ύλης, έντομα που χρησιμοποιούνται στην Ιατρική κ.α.. 

Δέχεται φοιτητές καθημερινά μεταξύ 11:00 και 14:00 μετά από προηγούμενη συννενόηση, στο νέο κτίριο Ισαακίδη, 1ος όροφος, γραφείο 101.

Καθηγητής Φυσιολογίας Φυτών

Τρέχοντα ερευνητικά ενδιαφέροντα: (1) Η λειτουργικότητα των αλληλεπιδράσεων του θείου με άλλα στοιχεία και οι επιπτώσεις τους σε αγρονομικό επίπεδο, και (2) Η αποτελεσματικότητα της διαφυλλικής εφαρμογής συνδυασμών θειούχων ενώσεων και άλλων δραστικών συστατικών, με λιπασματικούς και ενισχυτικούς ρόλους και στόχο την αγρονομική χειραγώγηση της οξειδοαναγωγικής βιολογίας των καλλιεργούμενων φυτών.

-

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Φυτοπαθολογίας-Ιολογίας. Είναι αντιπρόεδρος της Ομάδας Φυτοϋγείας (Plant Health Panel) της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων (European Food Safety Authority, EFSA), όπου επιπλέον είναι μέλος (εμπειρογνώμονας) των ομάδων εργασίας i) των φυτών υψηλής επικινδυνότητας και ii) της κατηγοριοποίησης φυτοπαθογόνων, ενώ διετέλεσε μέλος και της ομάδας εργασίας κατηγοριοποίησης των φυτικών ιών.

Αποφοίτησε από το Τμήμα Γεωπονίας (Ειδίκευση Φυτικής Παραγωγής), της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδίκευση Επιστημών Φυτοπροστασίας, του Τμήματος Γεωπονίας, του ΑΠΘ. Εκπόνησε Διδακτορική Διατριβή στην Φυτοπαθολογία-Ιολογία, στο Τμήμα Γεωπονίας, του ΑΠΘ.

Ερευνητικά ενδιαφέροντα

  • Διάγνωση και επιδημιολογία ιολογικών ασθενειών
  • Ταυτοποίηση φυτοπαθογόνων ιών, με έμφαση στους ιούς κηπευτικών
  • Αλληλεπίδραση ιού, φυτού και εντόμου-φορέα
  • Ανάλυση επικινδυνότητας φυτοπαθογόνων
  • Αξιολόγηση μεθόδων αντιμετώπισης ιών και των εντόμων-φορέων τους

ΓραφείοΚεντρικό Κτίριο Διοίκησης, 1ος Όροφος, Εργαστήριο Φυτοπαθολογίας

Επίκουρη Καθηγήτρια Φυσιολογίας Θρέψης Φυτών. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την μελέτη της ομοιόστασης των ανοργάνων θρεπτικών τόσο σε διάφορες καταστάσεις διαθεσιμότητας τους, όσο και υπό συνθήκες καταπονήσεων. Η μελέτη αυτή γίνεται σε όλα τα επίπεδα, από το μορφολογικό και ανατομικό μέχρι και το βιοχημικό και μοριακό.

Δέχεται φοιτήτριες και φοιτητές καθημερινά μετά από προηγούμενη συνεννόηση (mail: s.chorianopoulou@aua.gr).

Βρίσκεται στο κτίριο Χασιώτη, 1ος όροφος, Εργαστήριο Φυσιολογίας και Μορφολογίας Φυτών, Αίθουσα 8.

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αμπελουργίας και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Αμπελολογίας του Τμήματος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας σε ερευνητικό και διδακτικό έργο στην Αμπελουργία, επιβλέποντας προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες. Το ερευνητικό της έργο περιλαμβάνει την ταυτοποίηση και διάκριση ποικιλιών αμπέλου με τη χρήση αμπελογραφικών και μοριακών μεθόδων, τη μελέτη καλλιεργητικών τεχνικών σε αμπελώνες, την in vitro καλλιέργεια και τον πολλαπλασιασμό της αμπέλου. Έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 20 εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, σε μερικά εκ των οποίων υπήρξε επιστημονική υπεύθυνος. Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό επιστημονικών εργασιών σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και διεθνή συνέδρια.

Μέλος ΕΔΙΠ του Εργαστηρίου Αμπελολογίας του τμήματος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Γεωπόνος – Οινολόγος, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Αμπελουργία – Οινολογία. Το ερευνητικό της έργο περιλαμβάνει τον πολλαπλασιασμό της αμπέλου, την επίδραση της λίπανσης σε συνθήκες αμπελώνα κ.ά. Συμμετέχει στη διδασκαλία των εργαστηριακών ασκήσεων των μαθημάτων Γενική Αμπελουργία και Ειδική Αμπελουργία, ενώ έχει και πολυετή διδακτική εμπειρία διδάσκοντας Αμπελουργία και Οινολογία σε Τεχνικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Τ.Ε.Ι.). Έχει δημοσιεύσει αριθμό επιστημονικών εργασιών σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και διεθνή συνέδρια. Είναι κριτής σε διεθνείς διαγωνισμούς οίνων και αποσταγμάτων.

Επίκουρη Καθηγήτρια Αμπελουργίας, του τμήματος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Γεωπόνος – Οινολόγος, Πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Αμπελουργία-Οινολογία και κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος στην Αμπελουργία από το ίδιο πανεπιστήμιο. Το ερευνητικό της έργο περιλαμβάνει την ταυτοποίηση και διάκριση ποικιλιών αμπέλου και υποκειμένων με τη χρήση αμπελογραφικών και μοριακών μεθόδων, τη μορφολογία, φυσιολογία και οικοφυσιολογία της αμπέλου, την αξιολόγηση των ποιοτικών χαρακτήρων των σταφυλιών κ.ά.

Αναπληρωτής Καθηγητής Δενδροκομίας.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν: (α) την ανόργανη θρέψη καρποφόρων δέντρων, (β) την επίδραση διαφόρων αβιοτικών καταπονήσεων στη φυσιολογία, τη βιοχημεία και τη μορφολογία-ανατομία των καρποφόρων δέντρων, (γ) τον πολλαπλασιασμό των καρποφόρων δέντρων, (δ) την αξιολόγηση ποικιλιών και υποκειμένων των καρποφόρων δέντρων, και (ε) την μελέτη της επίδρασης διαφόρων καλλιεργητικών τεχνικών στην αύξηση, την ανάπτυξη και την παραγωγικότητα καρποφόρων δέντρων καθώς και στην ποιότητα των καρπών τους.

Το γραφείο του βρίσκεται στο Κεντρικό Κτίριο (Κτίριο Διοίκησης) στον πρώτο όροφο, εντός του Εργαστηρίου Δενδροκομίας.

Καθηγητής Εφαρμοσμένης Στατιστικής, Εφαρμοσμένων Πιθανοτήτων και Ανάλυσης Πειραμάτων στις Γεωπονικές Επιστήμες, Δ/ντής του Ινστιτούτου Σχεδιασμού και Ανάλυσης Πειραμάτων (ΙσΑΠ) του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου του ΓΠΑ.

Σπούδασε Μαθηματικά στο Τμήμα Μαθηματικών του Α.Π.Θ. και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Πληροφορική και την Επιχειρησιακή Έρευνα και εκπόνησε Διδακτορική Διατριβή στη Θεωρία Αξιοπιστίας Συστημάτων στο Τμήμα Μαθηματικών του Ε.Κ.Π.Α.

Ερευνητικά ενδιαφέροντα:

Γραφείο: Κτίριο Παπαδάκη, 1ος Όροφος, Γραφ. 7

Επίκουρος Καθηγητής, με γνωστικό αντικείμενο: «Ανθοκομία-Πολλαπλασιασμός Ανθοκομικών Φυτών».

Δέχεται φοιτητές καθημερινά 12.00-14.00 μετά από προηγούμενη συνεννόηση (τηλ. 2105294558,

e-mail: kber@aua.gr) στο γραφείο του (Κτήριο Κριμπά, 1ος όροφος).

Επίκουρος Καθηγητής Φυτοπαθολογίας με αντικείμενο έρευνας α) την αλληλεπίδραση των φυτών με το μικροβίωμα και τα παθογόνα, β) τους μηχανισμούς επαγόμενης διασυστηματικής ανθεκτικότητας στα φυτά, γ) την αλληλεπίδραση τροφοπενίας σιδήρου και παθογόνων, και δ) τους μηχανισμούς άμυνας έναντι φυτοπαθογόνων και ωφέλιμων μικροοργανισμών.

Το γνωστικό του αντικείμενο είναι «Φυτοπαθολογία - Αλληλεπίδραση ξενιστή, φυτοπαθογόνων και μικροβιώματος».

Έχει πραγματοποιήσει διδακτορικές σπουδές και μεταδιδακτορική έρευνα στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης στην Ολλανδία (2012 - 2023). Έχει πραγματοποιήσει πτυχιακές (2003 - 2008) και μεταπτυχιακές σπουδές (2010 - 2012) στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις στο Στρατό Ξηράς (2009 - 2010).

Το γραφείο του βρίσκεται στο Εργαστήριο Φυτοπαθολογίας, στον 1ο όροφο του Κεντρικού Κτηρίου Διοίκησης του Γ.Π.Α.

Ερευνητική Ομάδα

Δάφνη Παρασκευοπούλου (MSc) - Υποψήφια διδάκτορας

Πραγματοποίησε προπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2014 - 2020). Την περίοδο 2020 - 2022 φοίτησε στο ΜΠΣ Μοριακής και Εφαρμοσμένης Βιολογίας Φυτών – Πράσινη Βιοτεχνολογία του Πανεπιστημίου της Κρήτης. Έπειτα, πραγματοποίησε 6μηνη πρακτική άσκηση μέσω του προγράμματος Erasmus+, στο Εργαστήριο Plant – Microbe Interactions του Πανεπιστημίου της Ουτρέχτης (Ολλανδία). Επιπλέον, έχει εργαστεί ως ερευνήτρια στο Εργαστήριο Γενετικής και Βιοτεχνολογίας Οπωροκηπευτικών στο CIHEAM-Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων.

Στο διδακτορικό της μελετά τη συμβολή αμυντικών αποκρίσεων, μεταβολισμού και μικροβιώματος στην ανθεκτικότητα άγριων και καλλιεργούμενων φυτών τομάτας, έναντι του φυτοπαθογόνου μύκητα Verticillium dahliae.

Email                   dafniparask@aua.gr

Twitter               https://twitter.com/DafPara?t=XsTlqK3JsI_5C_bF1vuLLA&s=09

LinkedIn              https://gr.linkedin.com/in/dafni-paraskevopoulou-a87ab8180

Αναπληρωτής Καθηγητής Φυσιολογίας Καταπονήσεων των Φυτών. Τα ερευνητικά του αντικείμενα περιλαμβάνουν τη φωτοσύνθεση υπό καταπόνηση και τη φωτοπροστασία, τον ρόλος των εγκλείστων άνθρακα στη φυσιολογία των φυτών και την αντιμετώπιση των καταπονήσεων, οπτικές ιδιότητες φυτικών ιστών, υδατική καταπόνηση, φυσιολογική σημασία των δευτερογενών μεταβολιτών, θρέψη φυτών.

Δέχεται φοιτητές καθημερινά μεταξύ 11:00 και 14:00 μετά από προηγούμενη συννενόηση (τηλ: 4289, email: gliak@aua.gr).

Βρίσκεται στο κτίριο Χασιώτη, 2ος όροφος, Εργαστήριο Φυσιολογίας και Μορφολογίας Φυτών, γραφείο 6.

Αναπληρωτής Καθηγητής Γεωργίας & Ζιζανιολογίας

Αντίθετα με αυτό που θεωρεί η πλειοψηφία, το Lorem Ipsum δεν είναι απλά ένα τυχαίο κείμενο. Οι ρίζες του βρίσκονται σε ένα κείμενο Λατινικής λογοτεχνίας του 45 π.Χ., φτάνοντας την ηλικία του πάνω από 2000 έτη. Ο Richard McClintock, καθηγητής Λατινικών στο κολλέγιο Hampden-Dydney στην Βιρτζίνια, αναζήτησε μία από τις πιο σπάνιες Λατινικές λέξεις, την consectetur, από ένα απόσπασμα του Lorem Ipsum, και ανάμεσα σε όλα τα έργα της κλασσικής λογοτεχνίας, ανακάλυψε την αναμφισβήτητη πηγή του. To Lorem Ipsum προέρχεται από τις ενότητες 1.10.32 και 1.10.33 του "de Finibus Bonorum et Malorum" (Τα άκρα του καλού και του κακού) από τον Cicero (Σισερό), γραμμένο το 45 π.Χ. Αυτό το βιβλίο είναι μία διατριβή στην θεωρία της Ηθικής, πολύ δημοφιλής κατά την αναγέννηση. Η πρώτη γραμμή του Lorem Ipsum, "Lorem ipsum dolor sit amet...", προέρχεται από μία γραμμή στην ενότητα 1.10.32.

Το καθιερωμένο κομμάτι του Lorem Ipsum που χρησιμοποιείται από τον 15ο αιώνα αναπαράγεται παρακάτω για αυτούς που ενδιαφέρονται. Οι ενότητες 1.10.32 και 1.10.33 από το "de Finibus Bonorum et Malorum" από τον Σισερό επίσης αναπαράγονται στην ακριβή αυθεντική τους μορφή, συνοδευόμενες από Αγγλικές εκδοχές από την μετάφραση του 1914 από τον H. Rackham.

NEWSLETTER

Το Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής (ΕΦΠ) του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΓΠΑ) είναι το πρώτο αμιγές Πανεπιστημιακό Τμήμα Φυτικής Παραγωγής στην Ελλάδα και ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 1989 (Π.Δ. 377/16-6-89, ΦΕΚ 166Α΄)
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Μετάβαση στο περιεχόμενο