Ο σκοπός του μαθήματος είναι να εισάγει τους φοιτητές του Τμήματος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής στις βασικές γνώσεις των χαρακτήρων ποιότητας των ποικιλιών Σταφιδοποιίας και των χαρακτήρων ποιότητας των σταφίδων. Η ύλη του μαθήματος στοχεύει στην εισαγωγή των φοιτητών στην μεθοδολογία που χρησιμοποιείται στην τεχνολογία σταφιδοποίησης και τη βιομηχανική επεξεργασία της σταφίδας.
Με την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος (θεωρία και εργαστήριο) οι φοιτητές θα πρέπει να είναι σε θέση (περιγραφικός δείκτης 6 του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων) να έχουν:
Το μάθημα προσφέρεται στους φοιτητές: