ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Τμήμα Επιστήμης
Φυτικής Παραγωγής

Δέσποινα Μπούζα

Σύντομο Βιογραφικό

Μέλος ΕΔΙΠ του Εργαστηρίου Αμπελολογίας του τμήματος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Γεωπόνος – Οινολόγος, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Αμπελουργία – Οινολογία. Το ερευνητικό της έργο περιλαμβάνει τον πολλαπλασιασμό της αμπέλου, την επίδραση της λίπανσης σε συνθήκες αμπελώνα κ.ά. Συμμετέχει στη διδασκαλία των εργαστηριακών ασκήσεων των μαθημάτων Γενική Αμπελουργία και Ειδική Αμπελουργία, ενώ έχει και πολυετή διδακτική εμπειρία διδάσκοντας Αμπελουργία και Οινολογία σε Τεχνικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Τ.Ε.Ι.). Έχει δημοσιεύσει αριθμό επιστημονικών εργασιών σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και διεθνή συνέδρια. Είναι κριτής σε διεθνείς διαγωνισμούς οίνων και αποσταγμάτων.

Μαθήματα

Αμπελουργία ΙΙΙ (Τεχνολογία επιτραπέζιων σταφυλιών)

Εβδ. Ώρες: 5
Διδ. Μονάδες: 5
Ο σκοπός του μαθήματος είναι να εισάγει τους φοιτητές του Τμήματος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής.και […]

Αμπελουργία ΙΙ (Ειδικά Θέματα)

Εβδ. Ώρες: 5
Διδ. Μονάδες: 5
Ο σκοπός του μαθήματος είναι να εισάγει τους φοιτητές του Τμήματος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής.και […]

Αμπελουργία Ι (Τεχνολογία Σταφιδοποίησης)

Εβδ. Ώρες: 5
Διδ. Μονάδες: 5
Ο σκοπός του μαθήματος είναι να εισάγει τους φοιτητές του Τμήματος Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής […]

Ειδική Αμπελουργία

Εβδ. Ώρες: 5
Διδ. Μονάδες: 5
Ο σκοπός του μαθήματος είναι να εισάγει τους φοιτητές στην αναπαραγωγή, τον πολλαπλασιασμό και […]

Γενική Αμπελουργία

Εβδ. Ώρες: 5
Διδ. Μονάδες: 5
Ο σκοπός του μαθήματος είναι να εισάγει τους φοιτητές στις βασικές λειτουργίες του φυτού […]

Δημοσιεύσεις - Συνέδρια

Polyphenolic compounds and antioxidants of skin and berry grapes of Greek Vitis vinifera cultivars in relation to climate conditions

Biniari, K., Xenaki, M., Daskalakis, I., Rusjan, D., Bouza, D., Stavrakaki, M. Polyphenolic compounds and antioxidants of skin and berry grapes of Greek Vitis vinifera cultivars in relation to climate conditions (2020) Food Chemistry, 307, 125518.

https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2019.125518

Δέσποινα Μπούζα
desph@aua.gr
(+30) 210 5294636
0000-0002-4868-5956

NEWSLETTER

Το Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής (ΕΦΠ) του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΓΠΑ) είναι το πρώτο αμιγές Πανεπιστημιακό Τμήμα Φυτικής Παραγωγής στην Ελλάδα και ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 1989 (Π.Δ. 377/16-6-89, ΦΕΚ 166Α΄)
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Μετάβαση στο περιεχόμενο