ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Τμήμα Επιστήμης
Φυτικής Παραγωγής

Προκήρυξη θέσεων πρακτικής εξάσκησης στο πλαίσιο του Προγράμματος IAESTE

Ημ/νια Ανάρτησης: 13-03-2023

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ I.A.E.S.T.E.
International Association for the Exchange of Students for Technical Experience
Οικονομικό έτος 2023

Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών συμμετέχει στο Πρόγραμμα I.A.Ε.S.T.E. (International Association for the Exchange of Students for Technical Experience) και προωθεί τη διεθνή ανταλλαγή φοιτητών προκειμένου για την απόκτηση τεχνικής εμπειρίας. Το Πρόγραμμα αυτό προβλέπει αποκλειστικά την επαγγελματική απασχόληση των φοιτητών σε τεχνικές επιχειρήσεις, βιομηχανίες, ερευνητικά ινστιτούτα και πανεπιστήμια, εργαστήρια, και λοιπούς οργανισμούς και φορείς του εξωτερικού. Η απασχόληση αυτή είναι διάρκειας 6 έως 12 εβδομάδων και χρηματοδοτείται από τους ίδιους τους φορείς υποδοχής, οι οποίοι ανακοινώνουν τις διατιθέμενες θέσεις εργασίας και τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι φοιτητές. Η περίοδος πρακτικής εξάσκησης στο εξωτερικό με το Πρόγραμμα I.A.Ε.S.T.E. αναγνωρίζεται πλήρως και συμπεριλαμβάνεται στο Πιστοποιητικό Αναλυτικής Βαθμολογίας του μετακινούμενου.

Για τους Προπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης ισχύει ότι:

• Η πρακτική εξάσκηση αρχίζει από το 6ο εξάμηνο (495/16.03.2016). Συνεπώς, οι υποψήφιοι του 5ου και 7ου εξαμήνου μπορούν να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους εξάσκηση μόνον μετά το τέλος της εξεταστικής του εαρινού εξαμήνου (Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο).

• Οι φοιτητές 9ου εξαμήνου και οι επί πτυχίω μπορούν να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους εξάσκηση μετά το τέλος της εξεταστικής του χειμερινού εξαμήνου.

Το οικονομικό έτος 2023 μέσω του Προγράμματος I.A.E.S.T.E. και υπό το συντονισμό του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Εθνικός Συντονιστής για τη χώρα μας) θα διανεμηθούν θέσεις πρακτικής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής τους.

Οι υποψήφιοι των Τμημάτων της Αθήνας θα πρέπει να υποβάλουν την έντυπη μορφή της αίτησης και τα συνημμένα αυτής στο Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του ΓΠΑ αυτοπροσώπως.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης είναι η 2η Μαρτίου 2023 ημέρα Πέμπτη και ώρα 15:00. Αιτήσεις που θα αποσταλούν ταχυδρομικώς δε θα γίνουν δεκτές.

NEWSLETTER

Το Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής (ΕΦΠ) του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΓΠΑ) είναι το πρώτο αμιγές Πανεπιστημιακό Τμήμα Φυτικής Παραγωγής στην Ελλάδα και ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 1989 (Π.Δ. 377/16-6-89, ΦΕΚ 166Α΄)
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Μετάβαση στο περιεχόμενο