ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ
& ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ
Αρχική 
Προσωπικό 
Διονύσιος Γασπαράτος

Διονύσιος Γασπαράτος

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γασπαράτος Διονύσιος (Καθηγητής Εδαφολογίας και διακριθείς διεθνώς κατά το έτος 2023, καθώς συγκαταλέγηκε στο κορυφαίο 2% παγκοσμίως των επιστημόνων του κλάδου του (https://elsevier.digitalcommonsdata.com/datasets/btchxktzyw/6) ασχολείται ερευνητικά με θέματα που αφορούν στην ολοκληρωμένη διαχείριση των θρεπτικών στοιχείων στο έδαφος, στη βελτίωση των υποβαθμισμένων εδαφών, στην επίδραση των εδαφοβελτιωτικών όπως του βιοεξανθρακώματος και φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων λίπανσης στις φυσικοχημικές ιδιότητες των εδαφών, στις μορφές και χημική συμπεριφορά των βαρέων μετάλλων στα εδάφη όπως και στη γένεση, ταξινόμηση και ορυκτολογία εδαφών. Έχει πλούσια αρθρογραφία σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά (άνω των 65 δημοσιεύσεων με συνολικό h-index 21) αλλά και συμμετοχές σε διεθνή και εθνικά συνέδρια. Διαθέτει τεράστια ερευνητική εμπειρία στις εδαφικές αναλύσεις καθώς και στην μελέτη των εδαφικών συστημάτων στο πεδίο.

Διονύσιος Γασπαράτος
gasparatos@aua.gr
+302105294095
8255558800

NEWSLETTER

Το Τμήμα ανήκει στη Σχολή Περιβάλλοντος και Γεωργικής Μηχανικής και χορηγεί ενιαίο πτυχίο Γεωπόνου (Integrated Master – Βαθμίδα 7 του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων) με ειδίκευση στην Αξιοποίηση των Φυσικών Πόρων και τη Γεωργική Μηχανική.
ΚορμόςΕΔ&ΓΧΑΚ&ΓΜΥΠ
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Μετάβαση στο περιεχόμενο